Porsche //

Početkom rujna, Automotodrom Grobnik pretvara se u centar uzbuđenja i adrenalina zahvaljujući jedinstvenom događaju Porsche Family Day. U subotu, 7. rujna, svi ljubitelji automobila dobit će priliku doživjeti nezaboravan dan ispunjen vrhunskim automobilskim avanturama i adrenalinom.

Posjetitelji će imati priliku okušati se u različitim vozačkim aktivnostima koje će pokazati zašto je Porsche prije svega sportski automobil. Aktivnosti uključuju vožnju slaloma sa 718 Boxster Spyderom gdje ćete imati priliku pokazati spretnost i brzinu, a najbrži slalomaš grupe osvaja nagradu. Ista sekcija uključuje launch control s Taycanom Turbo S, odnosno „ispucavanje“ gdje se 0 do 100 km/h postiže za impresivne 2,4 sekunde. Sekcija Offroad s Cayenne modelima pokazat će spretnost Porsche SUV vozila na zahtjevnim terenima, dok će Road Tour na cestama istaknuti užitak vožnje, ali i sportske performanse nove Panamere i Cayennea. Trkaću stazu zauzet će novi Taycan Turbo i Taycan Turbo S u adrenalinskoj vožnji s instruktorima. U sklopu događanja, odvijat će se utrka automobila Porsche Sprint Challenge Central Europe koja se u ovom dijelu Europe odvija isključivo u Češkoj i Hrvatskoj.

Posebna atrakcija zasigurno će biti predstavljanje redizajna kultnog Porsche modela, 911. Osim baznog modela 992.2, valja istaknuti kako će svi posjetitelji ovom prilikom moći među prvima u svijetu vidjeti novo izdanje 911 GTS modela. Uz nove varijante Porsche ikona, Automotodrom Grobnik zauzet će i rijetki primjerci 911 modela iz povijesti.

Ovaj dan, posvećen cijeloj obitelji, obuhvaćat će raznovrsne sadržaje za sve generacije – od onih najmlađih pa do najstarijih automobilskih entuzijasta. Sve aktivnosti toga dana bit će besplatne za posjetitelje, a prijave će se vršiti isključivo na lokaciji te će se mjesta popunjavati kronološki.

Porsche Family Day prilika je za sve zaljubljenike u automobilsku izvrsnost da izbliza dožive vrhunsku eleganciju i snagu koja definira Porsche. Radno vrijeme događanja je od 9:30 do 18:00 sati, a sve obavijesti vezano uz događanje dostupne su na službenom Facebook i Instagram profilu Porsche Centra Zagreb.

Lifestyle