Zalando //

Demure trend zavladao je TikTokom, donoseći nam estetiku koja je istovremeno profinjena iduhovita. Pokrenula ga je TikTok kreatorica Jools Lebron, a utjelovljenje „vrlo demure, vrlo mindful“ stava znači prihvaćanje suzdržane elegancije s notama humora. Iako je ovo vrlo zabavan trend, podaci o njegovoj popularnosti nisu šala. Naime, Zalando je ove sezone zabilježio povećanje od 41 posto u pretraživanju artikala koji su inspirirani ovim trendom, uključujući povećanje od 25 posto za pojam „slatko“ i 99 posto povećanja za pojam „dolčevita“.

Kako to obično biva, demure trend se vrlo brzo uvukao u svijet mode i ljepote, pa demure stil, koji se odlikuje suptilnošću, elegancijom i skromnošću, sve više dobija na popularnosti. Ovaj trend naglašava sofisticiranost kroz jednostavne linije, neutralne boje i decentne krojeve, čime se vraća klasičnoj ljepoti i otmjenosti. U suprotnosti s brzim modnim trendovima koji često forsiraju ekstravaganciju, demure moda ističe vanvremensku estetiku koja odražava ukus i suptilan luksuz. U ovom stilu, akcenat je na kvalitetu materijala i detaljima, što omogućava svakom komadu da bude istovremeno moderan i dugovečan.

Kako postići demure izgled?

Kako biste postigli vrlo demure izgled, kombinirajte By Malene Birger predimenzioniranu košulju s XL ovratnikom, prsluk bez rukava, traperice i upotpunite ih s parom cipela s niskom potpeticom, tzv. kitten heels (koje su u trendu, ako je suditi po pretraživanju Zalando stranice gdje se ovaj pojam prošlog mjeseca pretraživao u 89 posto slučajeva), za postizanje demureuredskog outfita.

Osim toga, možete kombinirati dolčevitu, midi suknju i cipele s dvostrukim remenjem kako biste postigli izgled savršene knjižničarke. Diskretno – check. Slatko – check.

Moda