Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Zagreb se konačno probudio dolaskom proljeća te ima raznolik sadržaj za ponuditi, pa vikend proveden u centru grada zvuči kao skroz dobra ideja. Brojni kulturni događaji probuditi će želju da prošećete gradom, uživate u vremenu i dobrom društvu. 

Izdvojili smo nekoliko cool mjesta za posjetiti!

Festival svjetla

Zagrebačke ulice noću ponovno su obasjala svjetla. Do nedjelje 24. ožujka od 18 do 23 sata na 24 lokacije u centru grada možete uživati u svjetlosnim projekcijama na nekim od najpoznatijih građevina Zagreba. Projekcije su postavljene na nekoliko lokacija na Donjem gradu jer i dalje traje obnova Gornjeg grada pa je broj instalacija manji nego prošlih godina. Građani mogu prošetati Marulićevim trgom koji je od ove godine nova lokacija, Masarykovom ulicom, Zrinjevcem, Dubravkinom putu koje su samo neke od lokacija koje su osjvjetljene. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H R V I I I (@hrviiixoxo)

 

Sajam OPG-ova "Zdravo je pravo"

Ako vam je bitno od kuda hrana koju kupujete dolazi te da je ona prizvod provjerenih proizvođača svakako biste trebali posjetiti sajam "Zdravo je pravo". Sajam se održava na Bundeku ovog vikenda od 10 do 20 sati. Sudjeluju brojni opg-ovi čije proizvode možete degustirati, a u raznolikoj ponudi naći će se suhomesnati proizvodi, voće i povrće, mliječni proizvodi, domaći med i brojne druge gastronomske delicije. Osim programa za ljubitelje gastronomije, posjetitelje očekuje bogat glazbeni program. 

Projekt Ilica- Q art na Ribnjaku

Još jedne godine zaredom održava se Projekt Ilica koji ovog vikenda gostuje na parku Ribnjak. Ako želite uživati u lijepom vremenu i naučiti nešto novo poput plesanja tanga ili bachate odlazak na Ribnjak je idealna prilika da to ostvarite. Tema ovogodišnjeg Projekta Ilica na Ribnjaku je smanjenje nejednakosti unutar i između država, a organizatori su to odlučili napraviti kroz tečajeve plesa. Savršena prilika da u subotu 23. ožujka povedete nekoga sa sobom i uživate u zabavnom i nezaboranom iskustvu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Projekt Ilica: Q'ART - Društveni procesi (@projekt_ilica)

 

Lifestyle