Stella Zavišić
Instagram //

Stella Zavišić

Prije nekoliko dana je prijateljica na stol u kafiću spustila knjigu s ružičastim koricama naslova "Kako naručiti dečka preko interneta?" Krenula mi je pričati kako autorica Stella Zavišić prepričava svoja iskustva dejtanja preko interneta, točnije s aplikacija za spojeve. Osim vlastitih iskustava, Zavišić prepričava i tuđa koja je odlučila spojiti u "svojevrsni priručnik o ljubavi i to ne onoj koja se traži na aplikacijama, već o onoj s kojom se rodimo." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella Zavišić (@stella_pise)

Morala sam čuti nešto više o ideji za knjigu i autorici, te smo stupile u kontakt. Prvo pitanje koje mi se nametnulo je odakle joj ideja da ovaj dio svoj života pretoči u knjigu. Prvo, za ovako nešto je potrebna pozamašna doza hrabrosti, jer dosta ljudi odlazi na spojeve s ljudima s interneta, ali manje njih je voljno dijeliti iskustva javno. "Prijelomni trenutak je bio prekid jednog odnosa. Imala sam potrebu prenijeti osjećaje na papir jer mi je njegova reakcija bila nevjerojatna" ispričala je Zavišić. 

Tek kada je počela pisati, shvatila je da su njezina iskustva vrijedna dijeljenja. Tako je krenula razgovarati s prijateljicama i poznanicama, te je uočila da se i njima događaju slične stvari. Kako knjiga "Kako naručiti dečka preko interneta" ne bi bila isključivo autobiografska, odlučila je uklopiti i njihove priče. Zavišić je naglasila da su priče "modificirane tako da se ne prepoznaju likovi" kako bi ih zaštitila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella Zavišić (@stella_pise)

Ova mlada 26-godišnja autorica je o aplikacijama za upoznavanje počela razmišljati kada se preselila u Zagreb na studij 2017. godine. Na drugoj godini je živjela s cimericom koja je svog dečka upoznala preko interneta što ju je ponukalo da i ona proba takav način upoznavanja. Priznaje da je na početku bila oprezna, ali ne i skeptična bez obzira na to što je odgojena tako da ne izlazi s ljudima s internet koji su joj potpuni stranci. "Imala sam zabavna iskustva, ali niti jedno nije bilo negativno" kazala je. 

Prije prvog spoja dogovorenog preko aplikacije za upoznavanje je priznala da ju je bilo strah. Zbog toga je zamolila prijateljice da joj pomognu. "Trebali smo se sastati u parku pa sam s prijateljicama imala dogovor da one prođu pokraj njega da ga procijene. "Najgori trenutak je bio kad su prolazile pokraj njega i u tom trenutku su pukle od smijeha na metar od njega, ali ih on nije mogao prepoznati jer ih nije znao" ispričala je kroz smijeh. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella Zavišić (@stella_pise)

Njezina želja za dijeljenjem ove priče je vidljiva iz toga što je knjigu izdala sama, bez potpore velikog izdavača. Rekla je da ne planira promijeniti ovaj način poslovanja. Knjiga se može kupiti preko njezinog Instagram profila tako da joj se svi zainteresirani jave porukom. "Ne bih još krenula u knjižare niti u suradnje s izdavačima. Htjela bih i dalje ići samostalnim putem uz svoj obrt La Stel Media u kojem ću raditi i društvene mreže, pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella Zavišić (@stella_pise)

Lifestyle