sauvignon blanc
royal hill //

sauvignon blanc

Stručnjaci često ističu da je pripremiti jelo prema vinu lakši put do savršenog sklada, nego birati vino prema jelu. Vodeći se tom idejom, u Royal Hillu su kreirali iznimna vina koja svaki događaj pretvaraju u zavodljivo iskustvo, bilo da se piju samostalno ili uz pažljivo odabrana jela.

Originalni, otmjeni, lako pitki i slavljenički – pjenušva vina iz Royal Hilla

Nema proslave bez pjenušavog vina, a ona iz Royal Hilla donose pravu dozu sofisticiranosti i elegancije svakom posebnom trenutku. Bilo da odaberete Royal Hillov Rose, Extra Brut Méthode Traditionnelle ili pak Extra Brut, svaka boca nudi autentičan doživljaj vrhunskih aroma i osvježavajućih mjehurića. Ova vina su idealan izbor za svečane prilike, od formalnih večera do opuštenih druženja.

rose
royal hill //

rose

Royal Hill pjenušava vina odlično funkcioniraju kao aperitiv, a njihova svestranost omogućuje savršeno uparivanje s raznim sezonskim jelima. Ljeti ih poslužite uz lagane salate poput gazpacha ili salate niçoise, dok tijekom hladnijih mjeseci savršeno prate jela poput bučnice i juhe od bundeve. U proljeće, uz grašak i bob, dodaju profinjenu notu svakom obroku. Pjenušce možete kombinirati i sa snackovima, uz slane pistacije, dimljene bademe, masline ili kanapee s kremastim sirevima, ikrom od pastrve ili lososa, humusom, sushi rolicama ili carpacciom od bijele ribe, kao i dimljenom pastrvom i lososom.

extra brut
royal hill //

extra brut

Iako izazovno, uparivanje pjenušavih vina s desertima može biti savršeno izvedeno s laganim, voćnim desertima poput pite od jabuka, voćnih salata, svježih dinja sa sirom i pršutom ili jagoda s balsamicom i zelenim paprom.

Sauvignon Blanc svježe, aromatično i vibrantno vino izvrsno se slaže uz sireve i školjke, ali i rižoto,carbonaru i šparoge

Sauvignon Blanc omogućuje primjenu dviju metoda uparivanja vina: kontrastne i kompatibilne. Kod kontrastne metode, visoka kiselina i svježina Sauvignona suprotstavljaju se bogatim, masnim jelima, čime vino doprinosi smanjenju masnoće i balansira okus jela. Tako se Royal Hillov Sauvignon Blanc savršeno slaže s rižotima. Ova kombinacija je uvriježen dugogodišnji klasik jer kremasta, masna tekstura rižota savršeno nadopunjuje osvježavajuće note vina.

sauvignon blanc
royal hill //

sauvignon blanc

Kontrastna metoda također izvrsno funkcionira uz tjestenine s bogatim bijelim umacima poput carbonare ili cacio e pepe. Osim toga, Sauvignon Blanc se sjajno uparuje s morskim plodovima, poput jakobovih kapica, kozica i škampi, gdje svježina vina dodaje novu dimenziju ovim raskošnim jelima.

S druge strane, kompatibilna metoda uparivanja uzima u obzir aromatski profil Sauvignona, bogat zelenim mirisima pirezina i tijola. Ove note često uključuju i tropsko voće, pri čemu se najčešće osjete maracuja (passion fruit), grejp, papaja ili liči. Royal Hill Sauvignon Blanc, s tim aromama, odlično se slaže s aromatičnim zelenim povrćem, poput divljih i vrtnih šparoga, artičoka, te uz jela od svježih rajčica, pesto od bosiljka, juhu od graška, rizi-bizi, jela od špinata, blitve ili raštike. Zahvaljujući mirisu pirezina, vino može ići uz punjene paprike. Royal Hill Sauvignon Blanc lijepo se slaže i uz vrlo mlade sireve, poput skute ili svježeg, kremastog kozjeg sira, pružajući savršeno balansiranu harmoniju okusa.

Royal Hill Blanc de Noirs jedini je bijeli crni pinot u Hrvatskoj koji briljira uz roštilj i pizzu

Royal Hill Blanc de Noirs jedino je takvo vino u Hrvatskoj, i upravo zbog svoje posebnosti našlo je put do mnogih restorana. Ovo bijelo vino proizvedeno je iz crnog grožđa po posebnoj metodi, što mu daje jedinstveni karakter. Sa svojim srednjim tijelom, izraženom svježinom, ali i intenzitetom okusa crnog grožđa, Blanc de Noirs se sjajno slaže s klasičnim jelima s roštilja, pizzom, pastom s umacima od rajčice kao i s jačim varijantama sushija, poput onih s jeguljom i tunom.

blanc de noir
royal hill //

blanc de noir

Osim što briljira uz jela s roštilja, ovo vino odlično nadopunjuje i kontinentalnu kuhinju. Savršeno ide uz lagano odležane pršute, srednje tvrde kravlje sireve, piletinu s roštilja, pohanu piletinu i faširane šnicle. Iznenađujuće dobro se uparuje i s tradicionalnim jelima poput štrukli. Njegova svestranost proteže se i na riblja jela poput slanih srdela i mariniranih inćuna. Blanc de Noirs je gastronomski univerzalno vino koje se diskretno uklapa u svaki obrok, prateći okuse jela bez da ih nadjačava.

Royal Hill raskošni Chardonnay, najbolje ocijenjeni hrvatski Chardonnay na Decanteru 2023., odlično ide uz ribu i meso, vrganje i sireve

Dobitnik srebrne medalje na Decanteru 2023., Royal Hillov Chardonnay se ističe kao kremasto, bogato vino s dugim završetkom, koje se savršeno slaže s raznim karakterističnim jelima. Izvrsno nadopunjuje plemenitu bijelu ribu poput oslića, zubaca i lista, kao i plavu ribu poput tune i skuše. Posebno briljira uz sashimi tunu i hobotnicu ispod peke. No, Chardonnay također prati raznolika jela od peradi, od pečene i pohane piletine do divljači poput jarebica i prepelica. Meso poput teletine (bečki odrezak, pečenje ispod peke) te govedine (biftek, carpaccio, tartar) također sjajno odgovara ovom vinu. Osim toga, nećete pogriješiti ako ga poslužite uz vrganje i lisičarke s roštilja, kao i uz odležane sireve poput gruyerea, comtea i istarskog Velog Jože.

Royal Hill vina prate svaku priliku

Bilo da želite naglasiti svježinu morskih delicija uz Sauvignon Blanc, proslaviti važne trenutke uz pjenušava vina ili savršeno upotpuniti mesna jela uz Chardonnay, vina iz Royal Hilla izvrsna su dopuna u kreaciji vrhunskih vinsko-gastronomskih iskustava. Svojom raznolikošću i bogatstvom okusa, doprinose užicima u različitim prilikama. Uz Royal Hill, svaka prilika postaje nezaboravna, jer, kako kažu, život je prekratak da bismo pili loše vino.

Lifestyle