Ogromna zdjela salate za ručak i večeru za one koji žele biti vitki
I zimi i ljeti, francuske žene idu u teretanu, ne zato kako bi izgubile težinu, već zato što je korisna. Jutarnja šetnja s djetetom u školu ili večernja šetnja poslije posla, omogućuje im da sagorijevaju kalorije bez vježbanja s teškim utezima, što znači da se dobro osjećaju i izgledaju sjajno u trapericama.
View this post on Instagram
Ovaj umjereni pristup vrijedi i za prehranu. Potpuno eliminirati "štetne" proizvode iz prehrane za Francuskinje nije uobičajeno - sve je moguće, uključujući masne jogurte, alkohol, slatkiše i kruh. Glavna stavka je umjerenost i veličina obroka te učestalost. Vrlo je francuski, na primjer, ograničiti količinu kruha na ručku tijekom radnog dana, ali ne propustiti čašu šampanjca i limunovog kolača tijekom vikenda.
Ljeti francuske žene pokušavaju preinačiti jelovnik kako bi uključile sezonsko povrće i voće, pa ogromna zdjela salate postaje najpopularnije jelo na pariškom stolu. Da bi bio zanimljiviji i raznolikiji, Francuzi se svakodnevno trude "igrati" sa sastojcima. ELLE je za svaki dan skupio sedam popularnih francuskih salata kako bi vas potaknuo na kulinarske podvige!
Salata sa smokvama i kozijim sirom
View this post on Instagram
Pomiješajte u zdjeli rukolu, kozji sir, 2-3 sjeckane smokve, malo lišća bosiljka. Pospite maslinovim uljem, crvenim balzamičnim octom, provanskim biljem i medom. Poslužite uz čašu bijelog vina.
Salata s norveškim lososom i avokadom
View this post on Instagram
Pomiješajte u zdjeli veliku hrpu rukole, frizove salate, komade lososa, sjeckani avokado, sitno sjeckani luk, četiri sjeckana jaja i kopar. Politi s maslinovim uljem, medom, jabukovim octom, soli i paprom.
Salata Niçoise
View this post on Instagram
Izrežite i stavite u zdjelu dva jaja, 20 cherry rajčica, staklenku konzervirane tune, 2-3 inćuna, papar, 15 maslina i četiri rotkvice. Začinite s maslinovim uljem, žličicom senfa, dvije žlice vinskog octa, soli i papra.
Salata s račićima i šparogama
View this post on Instagram
Popržite škampe s češnjakom i začinskim biljem, a šparoge skuhajte al dente. Pomiješajte u zdjeli s rukolom, šparogama, škampima, balzamičnim octom, maslinovim uljem i medom. Poslužite uz malo balzamičnog umaka od tartufa.
Salata od zelenog povrća
View this post on Instagram
Stavite kivi, avokado, grah, svježi grašak, romain salatu, špinat, krastavce, zelenu papriku i brokulu u zdjelu. Pospite crvenim octom, maslinovim uljem, preljevom od češnjaka i ružmarina.
Cezar salata
View this post on Instagram
Pomiješajte iceberg i romaine salatu, komade piletine sa žara, šaku krušnih mrvica, grubo nariban parmezan u zdjeli. Dodajte tartar umak, zdrobljeni češnjak, limunov sok, sol i papar.
Grčka salata
View this post on Instagram
Izrežite salatu u zdjeli, četiri rajčice, krastavac, žuti papar, 15 maslina kalamata, veliki komad feta sira, tanko narezani crveni luk i 2-3 lišća mente. Začinite maslinovim uljem, solju, paprom i vinskim octom.