Chanel //

Prirodni magnetizam Camile Morrone naelektrizira kampanju predkolekcije jesen-zima 2024./25. koju je fotografirao Karim Sadli. “Biti dio obitelji CHANEL oduvijek je bio moj san i težnja”, kaže glumica. “Tijekom godina tako bliske suradnje s njima za revije i crvene tepihe, prirodno smo razvili prekrasan dijalog i razumijevanje o tome koja je verzija moje 'CHANEL essence'.”

Crno-bijele fotografije odišu elegancijom, sofisticiranošću i tajanstvenošću holivudskih glumica iz 1940-ih, razdoblja koje fascinira Camilu Morrone: "Gledala bih ove filmove s potpunim strahopoštovanjem prema protagonisticama, poput Rite Hayworth u Gildi. Bilo je tolike zavodljivosti, klase, moći u odjeći koju su nosili. Izgledale su poput pravih filmskih zvijezda, nisu pokazivale previše kože, a opet, bile su zavodljive koliko mogu biti. To Francuskinja radi tako dobro."

Sukobljena s pozadinom pariškog restorana, silueta je glamurozna i ultra-ženstvena. Dugačka crna ažurna baršunasta haljina, kožna kombinacija, svileni top od šifona i suknja s motivom mašne suptilno se poigravaju s izrezima i prozirnošću. Tvid je ponovno osmišljen kao gornji dio prsluka s širokim dekolteom, dok se kodovi kuće ističu naspram dekora Belle Époque: kamelije, izvezene mašne, gumbi ukrašeni draguljima, torbe s dugim lancima i biserima prebačenim preko ramena... Svečani ambijent u kojem duh Pariz pleše uz zlatno doba Hollywooda.

Kolekcija također istražuje kontrast između muževnog i ženstvenog, ravnotežu dragu Gabrielle Chanel, a posebno cijenjenu od strane Camile Morrone: “Uvijek sam težila klasičnim siluetama koje su dodirivale suptilnu ženstvenost. Bilo da se radi o otkrivanju dekoltea ili naglašavanju struka. Unutar toga, još uvijek volim osjećaj muževnog izgleda, težinu materijala i njegovu strukturu. Volim kontrast to dvoje.” Stav potkrijepljen studijskim snimkama snimljenim na bijeloj pozadini gdje dugi kaput od baršuna s cvjetnim motivom izdužuje figuru u pokretu, a suknja i kratka jakna uparene su s čizmama do koljena od mekane kože.

“Mlad je, svjež, snažan i što je najvažnije, bez napora. Svi ti izgledi mogu tako lako prelaziti iz dana u noć. To je svestrana kolekcija koja može ići kako god da je odlučite odjenuti".

 

Moda