Allana Davison
Instagram //

Allana Davison

Od sredine prošlog desetljeća, tržište šminke je eksplodiralo, a samim time i sekcija obrva. Brend koji je zauvijek redefinirao obrve je Anastasia Beverly Hills jer je prvi koji je uvidio važnost nijansi – koje moraju biti većinom hladnog pod tona – i njihov izbor. S pojavom YouTube makeup tutoriala, bio je prisutan trend popunjavanja obrva do gotovo razine karikature. Danas je taj trend potpuno suprotan i sve se čini da makeup izgleda što prirodniji. Maskare za obrve su u toj priči postale neizostavne i s vremenom su postale puno bolje formulirane. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne)

Maskara za obrve je proizvod koji služi za naglašavanje, popunjavanje i oblikovanje obrva. Može biti prozirne formula, ali najčešće ima boje. Prozirna će samo oblikovati i fiksirati obrve te koriste osobe s punijim obrvama kojima ne treba puno popunjavanja. Na današnjem tržištu makeupa može se pronaći mnoštvo nijansi koje se prilagođavaju boji kose, ali to nije pravilo. Ako osoba ima neprirodno plavu kosu, ali prirodno tamnije obrve, a to joj odgovara licu, onda se boja maskare za obrve bira prema onome što joj najviše odgovara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anastasia Beverly Hills (@anastasiabeverlyhills)

U današnje vrijeme kada je makeup postao puno više sredstvo samo izražavanja, sva pravila koja su se primjenjivala prije samo 10-ak godina, padaju u vodu. Ipak, ako želite postići što prirodniji izgled ili no makeup makeup, onda se bira nijansa koja je najbliža vašoj prirodnog. Netko preferira da su obrve nijansu tamnije ili svjetlije, ali i to zavisi od crta lica. Ako imate „mekše“ lice koje nema izraženu strukturu kostiju onda se vi zasigurno možete malo više poigrati s intenzitetom boje. Osobe koje imaju „oštrije“ crte lica, dovoljno im je malo definirati. Ali, imajte na umu da svako pravilo ima svoju iznimku te da je nanošenje šminke izuzetno osobno jer svako lice je drugačije. Ono što je još bitnije da se svaka osoba ima vlastiti ukus – netko voli kad su obrve naglašenije bez obzira na to što možda ima jače crte lica. Preporučuje se da se sve uzme sa zrncem soli. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allana Davison (@allanaramaa)

Prije nanošenja proizvoda, očistite obrve od pudera četkicom za obrve. Nanesite maskaru kratkim potezima i tako oblikujete i popunjavate. Ako je potrebno, nanesite dodatni sloj za gušći izgled. 

Ljepota