dr. nikola milojević
//

dr. nikola milojević

Vlasnik ste jedne od najpoznatijih i najmodernijih anti-age poliklinika u široj regiji. Poliklinika je utemeljena 2010. godine kao sestrinska poliklinika Milo Clinic iz Londona, a jedno vrijeme ste paralelno radili u obje klinike. Zbog čega ste se odlučili vratiti u Hrvatsku te koji su bili ključni trenuci u vašoj karijeri?

Tako je, 2010. godine otvorili smo Polikliniku Milojević. Nadolazeće godine proslavit ćemo 15 godina! Dok sam živio u Londonu, 2005. godine otvorio sam Milo Clinic. Bio sam tu na samim počecima, kad se estetska medicina rađala, kada su postojali samo botoks i fileri, kad su se izvodile samo klasične zone botoksa. Uvijek sam bio među prvima. Najviše sam u Londonu provodio tretmane botoksom za Harley Medical Group i to su bili ključni trenuci u mojoj karijeri. Zasnovao sam obitelj zbog koje sam se vratio u Hrvatsku, kao i zbog činjenice što je moj otac, prof. Boško Milojević još 1967. započeo s estetskom medicinom kod nas. On je svojevrsni doajen i začetnik cijele estetske struke. Primijetio sam da u Hrvatskoj estetska medicina nije na istoj razini kao što je bila u Engleskoj. Uz reputaciju, moje ime i tradiciju, ali i zbog tog nedostatka na tržištu i moje velike želje za povratkom u domovinu, jako sam se veselio otvoriti polikliniku u Zagrebu. Sve do pojave pandemije 2020. godine paralelno sam radio u obje poliklinike i s velikim ponosom mogu reći da smo bili prva poliklinika u Hrvatskoj i šire koja se bavi isključivo estetskom medicinom.

U odnosu na poliklinike u Londonu, ali i brojne druge na tržištu Republike Hrvatske, pa čak i regije, po čemu se Poliklinika Milojević razlikuje? Što biste istaknuli kao vaše najveće prednosti?

Poliklinika Milojević se uvelike razlikuje od drugih poliklinika; prije svega, bila je prva otvorena isključivo za estetsku medicinu. Danas se mnoge poliklinike bave nekim drugim područjima medicine paralelno. Naravno, mi imamo različite timove i iz različitih polja medicine, ali primarno se bavimo estetskom medicinom. Sigurno sam jedan od iskusnijih, ako ne i najiskusniji liječnik koji se bavi estetskom medicinom na ovim prostorima. Bio sam prvi u Europi koji je uopće provodio tretmane za podočnjake i nosove. Osim toga, odlično smo opremljeni aparaturama za njegu tijela, imamo najmoderniji laserski centar te smo prvi dobili arhitektonsku nagradu za dizajn.

U poliklinici nudite brojne tretmane, ali ipak ste u javnosti najpoznatiji pod nazivom Botox King. O botoksu postoje brojne predrasude, a istodobno ga ima posvuda. Je li botoks otrovan te koliko je važno da tretmane botoksom provodi stručna osoba?

To je nadimak koji sam dobio još u Engleskoj kada sam za The Harley Medical Group ubrizgavao i do 50 botoksa na dan. Botoks je prirodni protein, to je organska tvar kojom u baby dozama možemo kontrolirati mišiće u licu, uklanjati bore, popravljati osmijeh, zategnuti vilicu, suziti lice… U stručnim rukama nuspojava gotovo i nema. Ističem, to je lijek koji može ubrizgavati samo liječnik. Moraju se dobro poznavati anatomija i mišići. Meni je i danas to tretman broj 1.

Danas zahvaljujući sve većem broju novih estetskih tretmana žene kopiraju izgled „lica s naslovnica časopisa“ zanemarujući svoju autentičnost. No čini se da se trendovi u posljednje vrijeme ipak mijenjaju. Kakvo je vaše iskustvo?

Mislim da je negdje u ranim 2010. godinama „pillow face“ (prenapuhano, prezategnuto lice) bio in, no danas to više nije tako. Stručnjaci danas zaista posvećuju pažnju svakom licu individualno, kao da je riječ o zlatnom rezu, gotovo pa umjetnosti u kojoj lice mora biti skladno, lijepo, pomlađeno – kao da vraća ljude u prošlost. Danas imamo toliko dostupnih metoda i tehnika da nije potrebno previše zamrznuti lice ili ga napumpati. To se može opisati kao „no trace face“ – kada ljepota šapuće u svom istinskom prirodnom izričaju.

Pretpostavljamo da su vam klijentice uglavnom žene. Koji su tretmani trenutačno najpopularniji? Dolaze li i muškarci te koje tretmane oni vole?

Još otprilike 70-ak posto pacijenata čine žene, iako sve više dolaze muškarci. Rekao bih da su danas najpopularniji tretmani botoksa i fileri (botoks za bore na čelu i oko očiju, a fileri za usne, obraze, podočnjake, nos, vilicu...). Osim toga, i dalje su jako popularni sljedeći tretmani: EmSculpt Neo stimulacija mišića, CoolSculpting za zamrzavanje sala, Hydrafacial za zdravu i prekrasnu kožu te razni drugi biostimulativni tretmani za sve dijelove tijela i lica. Kod muškaraca to je svakako tretman za uklanjanje umornih podočnjaka. Oni najčešće dolaze zbog epilacije dlaka na leđima, a često žele smanjiti i trbuščić – za to je idealan tretman MedContour ili EmSculpt Neo tijekom kojeg u samo jednom tretmanu imaju isti učinak kao da su napravili 20.000 trbušnjaka, a pomoću njega mogu izgraditi bicepse, tricepse, kvadricepse i stražnju ložu. Često nam dolaze naši sportaši kako bi upravo pomoću tog tretmana ojačali mišiće.

Tehnologija sve više napreduje. Koliko pratite svjetske trendove te koji su trenutačno najveći noviteti u estetskoj medicini? Otkrijte nam neke tajne ili nove metode koje obožavaju bogati i slavni.

Apsolutno pratimo sve trendove, posebice na našoj konferenciji TAMC na kojoj najpoznatiji svjetski predavači prezentiraju najnovije metode i trendove. Sada umjetna inteligencija ulazi u estetsku medicinu. Ona će prepoznati kožu i putem nje će se odrediti najbolje postavke pojedinog lasera. No mi oduvijek pratimo nove trendove pa tako, primjerice, EmFace – elektrostimulacija mišića radiofrekvencijom – bez skalpela, botoksa i filera jako lijepo popravlja tonus mišića, zateže kožu i podiže lice. Također, prvi smo u Hrvatskoj uveli EmSculpt Neo koji stimulira mišiće radiofrekvencijom i smanjuje masne naslage. Još jedan jako popularan tretman koji smo doveli u Hrvatsku je CoolSculpting – zamrzavanje sala izrazito niskim temperaturama. Taj je tretman najbliže liposukciji te putem njega možemo ukloniti masne naslage. Tu su i tretmani za lice Ultherapy, Morpheus8… Sve su to najnovije tehnike na tržištu koje se provode nekirurški i bez skalpela. Skalpel će uskoro biti muzejski eksponat jer je budućnost u umjetnoj inteligenciji, a sadašnjost u Poliklinici Milojević u kojoj zaista imamo najbolju paletu tretmana za lice i tijelo.

Na vašu konferenciju TAMC dolaze najpoznatiji stručnjaci iz cijeloga svijeta. Što ove godine pripremate u Rovinju?

Ponosni smo što je tvrtka Allergan upravo naš kongres prepoznala kao treći najrelevantniji estetski kongres u Europi i svijetu nakon velikih kongresa u Monte Carlu i Parizu, što je nama velika čast. Svake godine na našu konferenciju dođe oko tisuću liječnika iz cijelog svijeta. Tako će biti i ove godine kada pripremamo još jednu fantastičnu konferenciju u hotelu Lone u Rovinju. Pozornica će izgledati fenomenalno, a pripremamo i jako dobru zabavu. Želimo da se svi sudionici dobro educiraju, a istodobno i odlično zabave.

I za kraj, možete li našim čitateljicama otkriti kako tijekom ljeta sačuvati prirodan i njegovan izgled?

Svakako je važno čak i prije ljeta doći na tretman krvne plazme. Krvna plazma je puna faktora rasta pa taj tretman liječi sva oštećenja od sunca. Također, dobro je staviti malo botoksa na područje bora mrštilica oko očiju, da se ne mrštimo previše. Važno je koristiti dobre kreme sa SPF faktorom i, naravno, voditi zdrav život. Ne piti previše alkohola, piti puno vode i zdravo se hraniti, ne pušiti te izlaziti na sunce samo u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima. Ali najvažnije je da su svi sretni, nasmijani, da uživaju jer odmor i smijeh su dvije najvažnije stavke da dugo ostanemo mladoliki i budemo sretni.

Ljepota