Xenia Adonts
Instagram //

Xenia Adonts

Boja koju ćemo uskoro viđati sve više na ulicama i trgovinama je bordo. Otkad je Sabato De Sarno u rujnu prošle godine predstavio svoju prvu kolekciju za talijansku modnu kuću Gucci, naši ormari postepeno postaju sve crveniji. De Sarno je u toj kolekciji koju je nazvao „Ancora“, po prvi puta predstavio upravo ovu boju koja se od tada počela tako nazivati. Ovaj Napuljski dizajner je prvo počeo s torbicama i cipelama, da bi postepeno počeo dodavati još više ove boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GUCCI (@gucci)

Hermes je također istu sezonu predstavio kolekciju u kojoj je prvih sedam lookova bilo u potpunosti bordo. Čini se da su de Sabato i Nadege Vanhee-Cybulski, kreativna direktorica Hermesa, bili na istom tragu. Isto je nastavila u spring-summer 2024 ready to wear kolekciji kada je više od pola kolekcije bilo u crvenim i bordo bojama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hermès (@hermes)

Ova bogata boja dugo nije dobila priliku koju zaslužuje. Zahvalnija je od klasične crvene koja je isto u zadnje vrijeme postala popularnija s trendom pop of red. To je ono što ove dvije boje razlikuje – cijeli crveni outfit je preplavljujući dok puno bolje izgleda monokromatski bordo. Naravno da ne morate biti cijeli u bordo boji već ju ostaviti za modne dodatke poput naočala za sunce, torbi, marama ili cipela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

U nastavku vam donosimo nekoliko komada koji su nam upali u oko.

Moda