Launchmetrics //

Monica Bellucci, vječni simbol talijanske elegancije, senzualnosti i bezvremenske ljepote, ostavila je neizbrisiv trag u filmskoj i modnoj industriji, a danas slavi nerealnih 60 godina. Kažem nerealnih zato što je iz njezinog izgleda apsolutno nemoguće iščitati da ima 60 godina, a tijekom 6. desetljeća života, istaknula se kao jedna od najprepoznatljivijih figura u međunarodnoj i talijanskog kinematografiji.

Tim Burton i Monica Bellucci
Dior Press //

Tim Burton i Monica Bellucci

Filmska karijera

Monica Bellucci karijeru je započela kao model, radeći za prestižne modne kuće poput Diora i Dolce & Gabbane, kojima je bila i muza. No, Monica je brzo osvojila i filmsko platno. Njene najpoznatije filmske uloge uključuju filmove poput Malèna (2000.) i The Matrix Reloaded (2003.), a Bellucci se također upisala u povijest kinematografije kao prva Talijanka koja je preuzela ulogu Bondove djevojke i to u dobi od 50 godina.

IMBD //
IMBD //
IMBD //
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bellissima Monica Bellucci (@la_belluccifan)

Ikona stila

Unatoč svojim godinama, Monica Bellucci zauvijek ostaje oličenje prirodne ljepote. Poznata je po tome da ne podliježe trendovima plastične kirurgije, a često ističe kako je važno prihvatiti vlastite godine i uživati u njima. Elegancija i suptilna senzualnost karakteristike su koje definiraju Monicin stil, pa smo je tako na crvenim tepisima najčešće viđali u klasičnim komadima u crnoj boji, koje kombinira s upečatljivim modnim detaljima poput nakita ili torbi. Njezina figura često je u središtu pažnje, a Bellucci definitivno znak kako istaknuti svoje atribute na način koji je uvijek promišljen i sofisticiran.

IMBD //

U nastavku donosimo nekoliko modnih trenutaka Monice Bellucci koji su zauvijek ostali urezani u njezinu karijeru, koja nas već desetljećima inspirira i koja će to sigurno nastaviti činit!

Cannes Film Festival 1997.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 80s 90s 00s (@popcultureheart)

Zlatni globus 2001. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝙢𝙮 𝙙𝙚𝙖𝙧 (@_.frankly._)

Premijera filma The Matrix Reloaded 2003.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ava ❤️‍🔥(@museofvintage)님의 공유 게시물

Dolce&Gabbana revija 2019.

Launchmetrics //

Venecijanski filmski festival 2024. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Royal Model (@modelroyalofficial)

Moda