Nikola Vudrag/čizme: moncler/hlače: house
fotografija: franjo matković //

Nikola Vudrag/čizme: moncler/hlače: house

Hana Grizelj, naša muza i prošlogodišnja dobitnica Elle Style Awards za modela godine, bila je mnogo više od toga – postala je dio umjetničkog djela, svojevrsno „platno“ na kojem su ovi kreativci oblikovali svoje vizije.

Izbor suradnika za ovaj broj bio je izazovan, jer smo željeli spojiti renomirana imena umjetničke scene sa svježim talentima. Među njima su Matija Čop, koji je našu ekipu ugostio na zadnjem danu svoje izložbe u HDLU-u, kao i profesorica Ivana Mrčela, poznata po svom radu na temama rodnih identiteta, te kultna urbana umjetnica Marina Mesar OKO. Nikola Vudrag i Hana Hanak su nam otvorili vrata svog ateljea, Luisa Pascu je našu muzu pretvorila u najljepše oslikano remek djelo. Svaki je trenutak svojim profesionalnim i kreativnim okom uhvatio Franjo Matković koji svojim radom fotografiju stavlja uz sam bok najvećih umjetničkih djela.

Hana, kao centralno lice projekta, je svojom profesionalnošću i svestranošću pokazala zašto surađuje s najpoznatijim imenima i brendovima modne industrije. Njena sposobnost da se prilagodi vizijama umjetnika je bila zaista impresivna, a rad s njom bio je neiscrpan izvor inspiracije za sve sudionike.

Intervjui s umjetnicima otkrili su nam duboke uvide u njihov proces stvaranja, filozofiju i osobne inspiracije. Kroz razgovore o njihovom obrazovanju, muzama, izazovima, kao i mjestima gdje žive i stvaraju, dobili smo priliku zaviriti u svijet u kojem su umjetnost i svakodnevica nerazdvojni. Njihova promišljanja o društvu, kreativnosti i ulozi umjetnosti u današnjem svijetu podsjećaju nas na važnost stvaranja prostora za umjetnički dijalog unutar mainstreama.

Naš broj postavlja još jedno pitanje: možemo li učiti od umjetnika? Odgovor je jasan – ne samo da možemo, već i moramo. Novi ELLE koji na 260 stranica donosi neopisivu količinu inspiracije pronađite na najbližem kiosku i iz prve ruke doživite moć umjetnika i umjetnica na ovoj razini!

Lifestyle