carbone
Promo/Balmain Beauty //

carbone

Olivier Rousteing i Balmain su nas iznenadili lansiranjem Balmain Beauty brenda u suradnji s Estee Lauder, a njihovi prvi proizvodi su upravo parfemi. Vjerovali ili ne, sam Rousteing je kreirao sve parfeme, te je zbog toga nekoliko godina proučavao parfemski svijet, pa čak i upisao parfemsku akademiju.

Kolekciju parfema u fenomenalnim, arhitekturalnim bočicama je ljubavno pismo Parizu i osnivaču Pierreu Balmainu koji je svojedobno bio parfemski revolucionar, o čemu se inače vrlo malo zna. Neki od mirisa u ovoj kolekciji su prerade povijesno važnih parfema kuće Balmain, poput Vent Vert koji je izašao davne 1947. i predstavljao je prvi ikada ‘’zeleni’’ parfem u povijesti. Ostale prerade prijašnjih parfema su Ivoire i Ebene. Parfemi će se definitivno razlikovati od svojih povijesnih originala, no Rousteing je imao nit vodilju po kojoj je išao, što se vidi i u notama samih parfema.

Oni najzanimljiviji su, dakako, oni koje je kreirao sam Rousteing ‘’iz glave’’. Među njima je Carbone, interesantan miris koji spaja maksimalističke začine, oud i minimalističku ružu, a Rousteing kaže kako je sama Beyoncé bila oduševljena ovim parfemom kada su se našli na jednom snimanju. Isto mišljenje dijeli i Dove Cameron koja je ujedno i zaštitno lice Balmain Beauty kampanje za parfeme.

Rouge je na prvi pogled izuzetna floralna kompozicija koja slatkoću dobiva iz nota voća, te je daleko od gurmanskog parfema. Inspiriran je Los Angelesom i blistavim svijetom slavnih, a kao dominantne note ističe ljiljan i magnoliju.

Sel d’Ambre je inspiriran noćima u pustinji i blistavim pijeskom. Spaja note irisa, ambera i olibanuma s gorkim notama čaja, ali i karameliziranim smolama. Vrlo vjerojatno će u pitanju biti puderasti, začinski parfem koji će definitivno osvojiti noseve diljem svijeta.

Vjerojatno najbolji parfem u ovoj kolekciji je Bleu Infini, inspiriran beskrajnim morem i susretom vodenog i zemljanog svijeta. Definitivno je daleko od prosječnog vodenog ili svježeg mirisa, pošto u svojim notama skriva teški ambergris, razne drvene note, buket mediteranskih začina i note mahovine.

Parfemi su već dostupni putem njihove nove internetske stranice, a u Balmain trgovine dolaze već početkom idućeg mjeseca. Nadamo se da će se proširiti i dalje, jer ovi parfemi će sigurno naići na odlične reakcije, bez obzira na cijenu od 250 eura.

Ljepota