Eucerin Epigenetic
promo //

Eucerin Epigenetic

Nakon 15 godina istraživanja, Beiersdorf AG, jedan od pionira u području epigenetike kože, postigao je još jedan korak u borbi protiv starenja kože s patentiranom tehnologijom “Age Clock”.

Izgled naše kože – na primjer, njezina opća vitalnost, čvrstoća i bore – pod utjecajem je brojnih vanjskih čimbenika: jedemo li zdravo i vježbamo li dovoljno? Jesmo li često pod stresom i spavamo li premalo? Pušimo li ili se izlažemo drugim štetnim čimbenicima iz okoliša kao što je sunce bez adekvatne UV zaštite? Sve to istražuje epigenetika koja također određuje uvjete pod kojima su određeni geni utišani i kada su ponovno aktivirani. Sve se to događa bez promjena (mutacija) u genetskim informacijama u genomu. Umjesto toga, male kemijske molekule vežu se na DNA. Za razliku od mutacija, ovaj proces, poznat kao metilacija DNA, može se preokrenuti i to u našu koristi.

Pionir epigenetike u istraživanju kože

Beiersdorf AG je započeo svoje epigenetsko istraživanje kože još 2008. godine.

Do sada su znanstvenici analizirali uzorke kože više od 1.000 ljudi. Više od 850.000 tzv. mjesta metilacije mjereno je po osobi kako bi se analizom pojedinačnog epigenetskog uzorka utvrdilo koje su od tih blokada povezane sa starenjem kože. Osim toga, Beiersdorfov tim za epigenetiku, do sada je detaljno ispitao oko 50.000 tvari i ekstrakata kako bi identificirao i kvalificirao prirodne aktivne sastojke za pomlađivanje kože.

Godine 2016. Beiersdorf AG je započeo razvijati “Age Clock” za stanice kože te je za njega dobio patent 2021. godine. “Za algoritam iza ovog jedinstvenog, koži specifičnog “Age Clock-a” ključna je tehnologija. Pomaže nam pronaći nove preparate za njegu kože koji čine da koža izgleda mlađe od naših godina,” objašnjava dr. Gitta Neufang, korporativna viša potpredsjednica za istraživanje i razvoj. “Za nas, istraživačko područje epigenetike ima ogroman potencijal i predstavlja odlučujući korak prema sljedećoj velikoj inovaciji u području pomlađivanja kože,” dodaje. “Naš cilj nije samo nadoknaditi pojedinačne nedostatke stanica kože, već ih temeljno pomladiti.”

Isprobajte prvi novu (r)evolucionarnu njegu kože protiv starenja

Nakon 15 godina istraživanja pripremite se za anti-age inovaciju razvijenu pomoću patentirane „Age Clock“ tehnologije uz koju će koža izgledati mlađe od vaših godina.

Prijavite se i budite među 15 sretnika koji će prvi isprobati anti-age inovaciju koja zauvijek mijenja pogled na starenje kože.

Ljepota