Instagram
@kendalljenner //

Instagram

Beauty trendovi iz devedesetih poput olovke za usta u boji kože, voluminozne kose u blowout stilu polako se vraćaju u modu, ali jedan od tih starih trendova koji je obilježio milenijalce su tanke i previše počupane obrve. Kako je ljeto već stiglo te su se svi zaputili na godišnji odmor, a prije odlaska na plažu potreban je ljetni makeover. Uređivanje obrva je nezaobilazno, ali je li bolje čupati obrve ili ih depilirati voskom?

Je li vam se ikada dogodilo da ste primili pincetu u ruke bez nazora majke i odlučili počupati obrve? Situacija je to u kojoj smo se svi barem jednom u životu našli, ali na greškama se uči. Beauty stručnjaci preporučuju izbjegavanje tog malog pomagala kada su u pitanju vaše obrve. Ako i dalje pokušavate popraviti grešku iz prošlosti onda će serum za rast obrva biti vaš najbolji prijatelj. Kako bismo onda pravilno trebali voditi računa o obrvama?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josefine Haaning Jensen (@josefinehj)

Većina se odluči na jednu od dvije metode: threading obrva (metoda uklanjanja dlačica koncem) ili depilacija voskom. Oba tretmana su profesionalna te pomažu u procesu definiranja obrva dok slijede prirodni luk obrva. Međutim, kako pravilno odabrati tretman koji će odgovarati vašim potrebama? Ili ako se previše ne razumijete u beauty izraze i nazive pojedinih tretmana, kako znati koja je razlika između dva tretmana? 

Ne brinite jer u pitanju nije kvantna fizika nego jednostavne razlike!

Depilacija obrva voskom

Postupak je gotovo isti kao kod obične depilacije nogu. Topli vosak nanese se u tankom sloju drvenom lopaticom na dlačice koje planirate ukloniti. Papirnatu traku lagano prislonite na područje na koje ste stavili vosak i brzo povucite kako biste iz korijena uklonili višak dlačica. 

Threading obrva

Ova metoda postaje sve popularnija, ali ova metoda nastala je još na Bliskom istoku i središnjoj Aziji. Najprije je potrebno dezinficirati kožu, a onda se konzultirajte s kozmetičarkom oko rezultata koji biste htjeli postići. Tretman se radi zatvorenih očiju za potporu. Di konca obložen se antibakterijskim voskom koji se uvija i formira efekt lasa. Na taj način dlačice se uklanjanju puno brže i efikasnije. Kako bi se dodatno popravio oblik obrva, nakon tretmana moguće je podrezat dlačice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Prednosti i razlike

Rezultati depilacije obrva voskom su trenutni pa se ona preporučuje onim klijentima kojima je čupanje koncem bolan proces. Također, treba se pripaziti da tretman radi netko vrlo stručan kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Ako odlazite na tretmane kemijskim pilingom ili koristite retinol, imate osjetljivu kožu, razmislite dva puta prije nego što odete na depilaciju obrva voskom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Što se threadinga tiče, on je bolja opcija ukoliko želite bolje i preciznije rezultate. Osim što će ukloniti dlačice, definirat će oblik obrve vrlo jednostavno. Na tretman mogu dolaziti svi bez obzira na tip kože koji imaju, a pri threadingu se koristi pamučni konac koji neće biti invazivan za kožu. Negativna strana tretmana ovisi o vašoj toleranciji boli- nekima ovaj tretman može biti vrlo bolan jer imate osjećaj kao da vam netko elastične gumice čupaju dlačice.

Ljepota