Alberta Ferretti
launchmetrics //

Alberta Ferretti

Svijet mode je jutros šokiralo priopćenje iz brenda Alberte Ferretti. Nakon više od 40 godina karijere, besprijekornog rada i neospornog oblikovanja talijanske modne scene, Alberta Ferretti se odlučila povući iz mode i prepustiti vodstvo svog brenda novom, mladom licu.

Alberta Ferretti je prepoznatljiva po svojoj konzistentnosti iz koje isijava ženstvenost i vječni glamur, s lepršavim i produženim siluetama koje oduševljavaju desetljećima i s pravom redovno dobivaju titule najboljih red carpet kombinacija.

Priopćenjem se javnosti obratila i sama Alberta Ferretti, koja kaže kako je danas i dalje ona ista djevojka koja je 1981. sanjarila o ljepoti i karijeri u modi. Navodi kako je ova odluka bila teška, no kako je svjesna da treba otvoriti vrata novim i obećavajućim imenima u modi, te se u budućnosti želi posvetiti svojim drugim strastima poput slikanja i kiparstva.

Unatoč odlasku iz mode, Ferretti će i dalje sa svojim bratom Massimom obnašati funkciju predsjednice Aeffea, modne grupacije u kojoj se nalazi njen brend, ali i Moschino, Philosophy di Lorenzo Serafini, Pollini, te brend Chiare Ferragni. Ova manja modna grupacija je tijekom svoje povijesti držala distribucijska prava za Jeana Paula Gaultiera, Narcisa Rodrigueza i mnogih drugih velikana modne industrije.

Ferretti je naposljetku dodala kako nasljednika kojeg će imenovati kreativnim direktorom brenda već ima, te da se raduje ispisivanju nove stranice povijesti njenog brenda. Nadamo se da će trenutno nepoznati kreativni direktor uspjeti održati suštinu Alberte Ferretti, posebice taj ležerni glamur koji obožavamo sve ove godine.

Moda