Chanel ss18
chanel press //

Chanel ss18

Dijalog između Grand Palaisa i Chanela je dobro uspostavljen. Godine 2005. Nave je postao kulisa za revije Chanela i pravo igralište za maštu Karla Lagerfelda. Od monumentalnih skulptura Chanel jakne i voljenog lava Gabrielle Chanel, do reprodukcija supermarketa i rakete u punoj veličini, svaka je revija bila događaj koji je zaokupio svjetsku maštu. “Grand Palais je nevjerojatan stroj koji stvara snove. Za nas je to jedno od mjesta koje utjelovljuju kuću Chanel, na isti način kao Rue Cambon ili Place Vendôme,” kaže Bruno Pavlovsky, predsjednik Chanel Mode. “Ponosni smo što nastavljamo svoju predanost ovom važnom kulturnom igraču u glavnom gradu. Transformacija Grand Palaisa imat će veliki utjecaj na utjecaj Pariza i Francuske. Poput Eiffelovog tornja, Grand Palais će obilježiti stoljeća."

Godine 2018. Chanel je obećao svoju potporu restauracji i preuređenju Grand Palaisa, ambicioznog pothvata čiji je cilj očuvanje ovog arhitektonskog dragulja i vraćanje genijalnosti i ljepote njegovog izvornog dizajna. Danas Chanel pojačava svoju predanost novim ulaganjem od trideset milijuna eura namijenjenih podršci umjetničkog i kulturnog programa GrandPalaisRmn 2024.-2028.

“Stoljeće nakon što je izgrađena za Svjetsku izložbu 1900., Grand Palais se sprema otkriti svoj nekadašnji sjaj, zahvaljujući projektu obnove koji vode tisuće 'compagnona' [specijaliziranih obrtnika] i visokokvalificiranih građevinskih radnika,” objašnjava Didier Fusillier, predsjednik GrandPalaisRmn. “Ispod svog rezeda-zelenog metalnog okvira i zidova obojenih u nježnu krem ​​bijelu boju, Grand Palais, sada prilagođen današnjim izazovima očuvanja i rada, sprema se započeti novo poglavlje u svojoj povijesti. Inovativni program obuhvatit će likovnu umjetnost, suvremenu umjetnost, svečanosti i zabavu uživo. Oduševljeni smo što Chanel prati ovaj umjetnički pokret, u skladu sa svojim ulaganjem u obnovu zgrade.”

U travnju 2024. francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je gradilište i svečano otvorio ulaz u Nave, preimenovanu u "Gabrielle Chanel" u znak poštovanja prema osnivačici Kuće. U listopadu 2024. Chanel će se vratiti u Grand Palais sa svojom revijom za proljeće-ljeto 2025., prije umjetničkih sajmova i izložbi krajem 2024. U lipnju 2025. šira će javnost moći otkriti nove prostore u srcu Grand Palaisa, osobito za izložbe i potencijalno druge događaje koji se održavaju u Naveu.

U tu svrhu, monumentalna zavjesa koju je dizajnirao Studio MTX - odjel za uređenje interijera. Montex vez atelier pretvorit će ovaj središnji prostor potpuno prilagodljivim najrazličitijim događanjima. Ova će zavjesa biti izvezena tijekom participativnih radionica otvorenih za sve, koje će se održati u La Galerie du 19M Paris/Aubervilliers od studenog nadalje, uz sudjelovanje drugih Maisons d'art koji žive u Le19M. S baštinom i stvaranjem u svojoj srži, Le19M je posvećen prijenosu mode i dekoracije Métiers d'art. Otvoren u siječnju 2022., vrhunac je savoir-faire politike očuvanja koju je 1980-ih pokrenula kuća Chanel. Poput pokroviteljstva Palais Galliera i Opéra national de Paris, ovo praćenje Grand Palais dio je Chanelove predanosti promicanju kulturnog i umjetničkog utjecaja Pariza i njegovih institucija.

Moda