Schiaparelli haljina
Profimedia //

Schiaparelli haljina

Taylor Russell završila je svoju ulogu člana žirija na Filmskom festivalu u Veneciji 2024. godine u spektakularnoj haljini iz Schiaparelli Haute Couture kolekcije za jesen 2024., komad koji je savršeno spojio povijesne reference s modernom umjetnošću. Haljina je bila majstorski primjer kontrasta i tekstura, a njezin temelj činila je odvažna, asimetrična podloga nadahnuta renesansnim korzetima, koja je provirivala ispod nježnog sloja crne prozirne tkanine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Schiaparelli (@schiaparelli)

Ova igra strukture i fluidnosti savršeno je odgovarala događaju, a vidljivi šavovi i slojevita mreža prizivali su intimnu atmosferu pariškog ateliera, upravo onu kakvu smo imali priliku vidjeti na posljednjoj Couture reviji brenda. 

Pokret i volumen suknje donijeli su eterealnu ljepotu izgledu, a kako bi upotpunila ovaj spektakularan look, Russell je dodala i Jiffany ‘Bird on a Rock’ Tiffany ogrlicu. Njezin izbor Schiaparellijevih crnih satenskih cipela, ukrašenih kuglicom prekrivenom kristalima i srebrnom kopčom u obliku ključanice, unio je razigrani dodir u inače dramatičan izgled - svjedočanstvu trajne moći couturea.

Taylor Russell ostavila je neizbrisiv trag na ovogodišnji Filmskom festivalu u Veneciji kao modna ikona koja se ne boji pomicanja granica. Od vintage kompleta Johna Galliana, do Chanel Haute Couture i Loewe haljine, na njezine lookove ćemo se još dugo godina referirati kao primjer red carpet izvrsnosti. 

Moda