Nesrin Sanad
LAURENT HOU //

Nesrin Sanad

Filmski festival u Veneciji nije samo smotra filmskih i umjetničkih ostvarenja. već i modnih, jer se  s podjednakom pažnjom prati i ono u čemu se slavni odluče pojaviti na crvenom tepihu najromantičnijeg grada na svijetu. Zna to i Nesrin Sanad, Egipćanka s hrvatskom adresom, koju je dugogodišnja karijera u modelingu dovela do prvih filmskih uloga i statusa svjetske influencerice i koja je na svom četvrtom pojavljivanju na Mostri oduševila sve prisutne.

Ove godine, ova djevojka klasične ljepote koja neodoljivo podsjeća na talijansku glumicu Monicu Belucci, doslovno je zasjala na crvenom tepihu na premijeri filma Finalement redatelja Claudea Leloucha u spektakularnoj zlaćanoj haljini kuvajtske dizajnerice Jamile Alsuwait (Fantazya Fashion), toliko da su oči i objektivi najpoznatijih svjetskih fotografa cijelo vrijeme bili uprti u nju.

Alsuwait u rodnom Kuvajtu već petnaest godina slovi za jednu od najpopularnijih dizajnerica, poznata po spajanju bogate tradicije svoje zemlje s inovacijama u svijetu mode, što rezultira bezvremenskim komadima koji su sada, zahvaljujući i Nesrin, privukli pažnju medija diljem svijeta. Haljina izrađena od najfinije svile s pomno apliciranim zlatnim detaljima karakterističnih za bliskoistočnu estetiku izdvojila ju je među mnogim slavnim osobama te večeri, ponajprije zahvaljujući njenom pomalo odvažnom kroju koji je sjajno naglašavao njezinu savršenu figuru.

A ništa manje pažnje ova 176 centimetara visoka ljepotica koja je u karijeri surađivala sa Chanelom, Guccijem i Cartierom, nije privukla ni dan poslije na glamuroznom WIBA Awards eventu, gala večeri "Film Talks", koja je na jednom mjestu okupila brojne zvijezde iz digitalne ere, onih iz svijeta filma i društvenih mreža.

Sanad, koja uspješno objedinjuje obje kategorije, budući da je iza nje i nekoliko zapaženih uloga u svjetskim filmskim ostvarenjima, u tom drugom pojavljivanju na red carpetu nosila je kreaciju libanonskog dizajnera Eliea Abou Fayssala. Riječ je o čarobnoj, modroj haljini s delikatnim cvjetnim detaljima koja je otkrivala točno onoliko koliko je trebala za odvažan, ali vrlo sofisticiran finalni efekt.

„Kao netko tko se godinama uspješno bavi modelingom, glumom, slikanjem i društvenim mrežama, svjesna sam koliko moda i osobni stil mogu utjecati na percepciju javnosti o vama i zato sa svojim timom suradnika ozbiljno shvaćam priliku da se pojavim na nečem toliko praćenom kao što je Mostra. Ove godine imala sam zaista priliku surađivati sa sjajnim ljudima, od Lei Lou by Alex pa do dva navedena bliskoistočna dizajnera. Mislim da smo na crvenu tepih uspjeli donijeti dašak nekadašnjeg glamura Hollywooda na jedan sasvim novi način i vesele me sve pozitivne reakcije koje sam dobila, a njih zaista nema malo“ - zaključuje Nesrin, ne skrivajući oduševljenje svojim modnim odabirima, koji će joj nesumnjivo otvoriti brojna vrata u budućnosti.

Moda