Y/project
launchmetrics //

Glenn Martens

"Y/Project zahvaljuje Glennu na njegovom jedinstvenom doprinosu brendu i želi mu sve najbolje u budućnosti", stoji u priopćenju koje prenosi WWD.

U srži Y/Projecta, Martens je kroz 11 godina stavio naglasak na individualnost i neovisnost. Spajao je energiju ulice sa siluetama koje potiču na razmišljanje, te je imao jedinstveni pogled na tumačenje muževnosti i ženstvenosti, spojene s ekscentričnim referencama i univerzalnim krojevima. Kao i u Dieselu, gdje je i dalje kreativni direktor, Martens nije strahovao od eksplicitnih, seksualnih i fetišističkih referenci u svom radu, nerijetko vrlo dobro uklopljenih u estetiku brenda.

Ističe se njegova suradnja s Jean Paul Gaultierom koja je za rezultat dala vrlo senzualne komade s optičkim varkama ljudskog tijela, jedna od i dalje najtraženijih modnih suradnji u posljednjih nekoliko godina.

Y/Project Martensu pripisuje velike zasluge za stvaranje "fascinantnog narativa za brend, što je dovelo do impresivnog razdoblja rasta, profita, pohvala kritičara i komercijalnog uspjeha."

Iznenađujuća najava dolazi nakon što je Y/Project odustao od jesenske sezone 2024. zbog problema s financiranjem, što je ponovo stavilo fokus na tešku situaciju za male i srednje brendove koji se suočavaju s usporavanjem luksuznog tržišta.

Ostaje vidjeti tko će zamijeniti Martensa, ali i gledati hoće li ga uhvatiti neka druga, veća modna kuća koja je trenutno prazna.

Moda