Mrs. Harris Goes to Paris
IMDb //

Mrs. Harris Goes to Paris

Ove jeseni će biti novih filmova na pretek. Završio je prestižni Venecijanski filmski festival na kojem je Pedro Almodóvarov film The Room Next Door osvojio Zlatnog lava. U iščekivanju dolaska najnovijih filmova ove sezone, a jedan od njih je svakako  Joker: Folie à Deux, donosimo vam pet filmskih preporuka. 

Ratatouille (2007)

Možda niste očekivali vidjeti crtani film, ali Ratatouille je jedan zaista itekako ozbiljan film bez obzira na to što je animirani. Zapravo, takvi filmovi se često bave vrlo složenom tematikom. U slučaju da netko nije upoznat s premisom, radi se o tome da jedan mladić dođe do profesionalne kuhinje bez ikakvog znanja, ali mu miš uskoči u pomoć i od njega stvori pravog profesionalca. Ako ga niste pogledali, nemojte dopustiti da ga ova smiješna priča s mišem promakne s vaše liste. Također, Ratatouille ima predivnu glazbu koju je skladao Michael Giacchino. 

Miss Harris Goes to Paris (2022)

Filmova poput ovoga definitivno nedostaje na filmskim platnima. Miss Harris Goes to Paris prati britansku damu koja je pripadnica radničke klasike, ali je oduvijek sanjala da si priušti Dior haljinu. Uspjela je uštedjeti i otputovati u Pariz. Da ne otkrivamo dalje, u međuvremena su ona i haljina prošle kroz sve i svašta. Lik gospođice Harris tumači nevjerojatna Lesley Manville kojoj Hollywood nikada nije gromoglasno zapljeskao, iako to itekako zaslužuje posebice za ulogu u filmu "Phantom Thread" Paula Thomasa Andersona. 

Past Lives (2023)

Posljednji film redateljice Celine Song možda nije najbolji mogući cozy odabir za jesen, priznajemo! Film prati živote dvoje zaljubljenih ljudi koje je život rastavio, ali su ih društvene mreže ponovno spojile. Greta Lee je preuzela glavnu žensku ulogu i na platnu je moguće vidjeti svaku najmanju moguću emociju. Past Lives je ljubavna drama koja je prepuna tišine, one koja je stala između njih i nikada nije uspjela potpuno nestati. 

Dead Poets Society (1989) 

Godine 1989. je zaista bila dobra godina za (romantične drame) i komedije. Iste godine je izašao i How Harry Met Sally što je klasik među ljubavnim dramama. Dead Poets Society prikazuje profesora Johna Keatinga koji se razlikuje od svojih kolega koji ne pokušavaju promijeniti ustaljene načine podučavanja. Robin Williams je u glavnoj ulozi, te je ovaj film nemoguće zamisliti bez njegovog toplog lica koje ohrabruje studente na razmišljanje, preispitivanje i čisto bivanje. 

Scent of a Woman (1992)

Film redatelja Martina Bresta iz 1992. godine i dalje skuplja nove obožavatelje. Radnja se vrti oko dva lika: slijepog i ciničnog umirovljenog pukovnika Franka Sladea kojeg glumi Al Pacino i mladog momka Charlieja Simmsa (Chris O'Donnell). Na početku se nikako nisu uspjeli kliknuti, ali se to mijenja kako se film odmiče kraju. I za kraj, Philip Seymour Hoffman ima sporednu ulogu u filmu, ali njegova pojava podigne cijelu radnju. 

Pop kultura