Damiano David
Launchmetrics //

Damiano David

Damiano David iz benda Maneskin je prije dva tjedna postavio misteriozni video na društvene mreže u kojem je sebe predstavio. "Zovem se Damiano David. Rođen sam 1999. u Rimu, Italija. Volim glazbu, umjetnost i žene. Volim nositi lijepu odjeću i miris dobrog parfema. U životu sam bio lopov, lažljivac, ljubavnik, shape shifter. Proputovao sam svijet kako bih pronašao svoj glas, samo da bih završio tamo gdje je sve počelo. Moje ime je Damiano David. A danas je prvi dan mog života", rekao je u svom pomalo dramatičnom predstavljanju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damiano David (@damianodavid)

Nije trebalo puno da se zbroji dva i dva. Glavni pjevač grupe Maneskin je krenuo u solo vode. Danas je izdao svoj prvi singl "Silverlines." Ipak, ovo ne znači da se bend raspao i da više nikada neće surađivati. David je objasnio da svoju osobniju stranu nije htio prikazati u radu s bendom zato što je želio poštivati njihov snažan identitet. Za Billboard je rekao da uloga koja mu je dodijeljena u bendu ga nije prikazivala kao cjelovitu osobu. "U jednom sam trenutku stvarno počeo patiti od te vrlo djelomične točke gledišta o sebi koju sam i sam davao svijetu", objasnio je glazbenik. 

Na singlu je surađivao s producentom i tekstopiscem Labrinthom. Ovu dvojicu je spojila kolegica Sarah Hudson koju je David opisao kao "izuzetno pedantnu." Labrinth je surađivao s Billie Eilish na njenoj pjesmi "Never felt so alone" koju su skupa izveli na glazbenom festivalu Coachella prošle godine. David je rekao da pjesma opisuje njegovo cijelo putovanje. ''Bilo mi je tako nevjerojatno raditi s tako velikim umjetnikom i također na pjesmi koja u biti opisuje moju cijelo putovanje" zaključio je. 

Međutim, on nije prvi član benda koji je izdao solo pjesmu. U kolovozu je basistica Victoria De Angelis izbacila pjesmu "GET UP B*TCH! shake ya ass" s brazilskom kolegicom Anittom. 

Pop kultura