Justin Bieber
Instagram //

Justin Bieber

Ako se pita TikTok, onda je Justin Bieber izbacio novu pjesmu. S druge strane, ako se pita Justina Biebera, onda nova pjesma na postoji. Naime, prije nekoliko dana se na društvenoj mreži TikTok pojavila pjesma u kojoj glazbenik govori o svom iskustvu u industriji zabave. Ono što je posebno privuklo pažnju je stih lost myself at a 'Diddy' party. 

Otprilike tjedan dana, svijet se zgražava nad detaljima koji svakodnevno izlaze o Seanu "Diddyju" Combsu. Prošlog tjedna je optužen za trgovinu ljudima u seksualne svrhe, prostituciju i tko zna što još. Combs je odbacio sve optužbe kada je "nova" Bieberova pjesma postala viralna. Još dva stiha su podsjetila na ono što se događalo u Diddyjevim vilama na zabavama: Wasn't worth all the fortune and fame i I was in it for a new Ferrari, but it cost me way more than my soul.

@meme.inez Justin Bieber’s newest song is a tell all #justinbieber #diddy #diddyparty ♬ Lost Myself at a Diddy Party - IndusTreePlainT

Ovi stihovi su potakli isplivavanje videa iz 2010-ih kada je Justin Bieber bio teen pop zvijezda nezamislivih razmjera. Sa 16 godina je bio na svakim dodjelama nagrada, nastupao je svugdje, radio je bezbroj intervjua. Za vrijeme javnih nastupa, vrlo često bi se dogodilo da su se prema njemu odnosili bez trunke poštovanja. Neki bi ostali na fino upakiranim uvredama, dok bi drugi itekako prešli granicu. Tako je Jenny McCarthy na dodjelama American Music Awards prije 12 godina tada osamnaestogodišnjem Bieberu na pozornici prišla s leđa. Počela ga ljubiti po vratu i obrazu ne dopustivši mu da se odmakne. Mladi glazbenik se uspio otrgnuti te je rekao da se osjeća napadnuto. McCarthy je na kraju večeri izašla pred novinare i izjavila: “Nisam si mogla pomoći, bio je tako neodoljiv, tako mali, jednostavno sam mu htjela otkinuti glavu i pojesti je.” Nije stala te se nastavila "zezati" kako bi bilo smiješno vidjeti naslove da su ona i Bieber u vezi. Najbolje od svega je što je ispred novinara priznala da ga je napastovala, ali uz izliku da to više nikad neće imati priliku napraviti pa je iskoristila šansu. 

Međutim, tu ne staje seksualno uznemiravanje Justina Biebera. Na BRIT awards 2011. godine je britanski voditelj James Corden došao do stola za kojem je sjedio ovaj mladi glazbenik. Tada je imao nepunih 17 godina, a Corden mu se približio i zaustavio kod uha i prokomentirao: "Mirišeš sjajno. Koliko imaš godina?" Bilo je jasno da Bieberu ne odgovara njegova blizina, ali je ovaj nastavljao s komentarima da on nije tako mirisao kad je imao 17, da ima predivne oči, a za kraj je odlučio rukom prijeći preko njegovog lica. 

Nažalost, ovakvih primjera iz Bieberove karijere ima još. Na radiju ga je novinarka ispitivala o tome je li imao razgovor o seksu za svojom majkom kad je imao 15. Američki voditelj David Letterman ga je uhvatio za ruku da mu vidi tetovažu, te se kasnije ispričao. Sve ovo je natjeralo Biebera da se udalji s pozornice, a pogotovo od dodjela nagrada i previše intervjua. Prije četiri godine je novinaru Zaneu Loweu s Apple Musica rekao da je pružio potporu Billie Eilish s ciljem da je što više zaštiti od ralja industrije. Objasnio je da ne želi da se njoj događa isto. "Kad god me treba, samo me može nazvati" dodao je. 

Nije bitno je li volite i slušate Justina Biebera. Taj razgovor je ovdje potpuno irelevantan. Činjenica je da je ovaj glazbenik godinama prolazio kroz seksualno uznemiravanja, a dobar dio toga se odvijao ispred kamere. Ono na čemu možemo raditi je razvijati empatiju i svijest o ovom problemu tako da se više nikad ne ponovi scenarij Biebera. 

Pop kultura