Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Nekada nam se nakon izlaska samo leži po cijele dane u krevetu te se pokušavamo odmoriti i skupiti dovljno snage za novi dan. Ukoliko ste jedni od onih kojima je nakon izlaska potreban detox kako bi se bolje osjećali možete napraviti smoothie. Smoothieji su lagani, puni hraljivih tvari od kojih ćete se dobro osjećati. U svoj organizam unesite smoothije s kolagenom, vrstom proteina koji je raspoređen po cijelom tijelu od mišića, kože, krvi i kostiju. 

Kolagen pridonosi zdravlju organizma, elastičnosti zglobova i bujnosti te elestičnosti kože. Na tržištu postoji kolagen u raznim oblicima no stručnjaci preporučuju kupnju hidroliziranog kolagena ili kolagenske peptide. 

U ovim smoothijima kolagen je njihov sastavni dio uz druge zdrave sastojke. Puni su antioksidansa, minerala i vitamina, esencijalnih masnih kiselina i vlakna. Dodatni je plus što izgledaju onoliko ukusno kakvi i jesu. 

Matcha latte smoothie

Ovaj smoothie s matchom odličan je izbor za sve one koji su zabrinuti za zdravlje kože i starenje. Sastojci matcha latte smoothija unijet će odgovarajuću hidrataciju, proteine i hranjive tvari u organizam. U blenderu izmješajte 220 ml nezasićenog bademovog mlijeka, jednu žličicu matcha praha, pola oguljenog manjeg avokada, žlicu tamnog javorovog sirupa, šalicu mladog špinata i jednu mjericu kolagena u prahu bez okusa. Sve sastojke blendajte 2-3 minute i odmah poslužite. 

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Tropical island smoothie

Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za organizam koji pridonosi zdravlju, a ujedno je i antioksidans koji koristi tijelo za proizvodnju proteina kolagena. Tropical island smoothie je bogat vitaminom C, a za njega vam je potrebno 115 ml soka od ananasa, 1/3 šalice grčkog jogurta, 1/3 šalice manga narezanog na kockice, 1/3 smrznutih narezanih jagoda, 1/3 smrznutih banana i jedna mjerica kolagena u prahu bez okusa. Sve sastojke izblendajte u blenderu i poslužite. 

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Ružičasti smoothie

Bobičasto voće puno je antioksidansa koje će pomoći organizmu u borbi protiv oštećenja od kemikalija koje nanose štetu organizmu. Ono je glavni sastojak ovog smoothija od kojih smoothie poprimi ružičastu boju. U blenderu miksajte 220 ml nezaslađene kokosove vode, jedan smrznuti acai, jednu šalicu smrznutog bobičastog voća, dvije žlice mljevenih sjemenka lana i mjericu kolagena u prahu bez okusa. Kada se izmiksali smoothie možete ga odmah poslužiti i uživati u njemu.

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Smoothie bogat vitaminom A

Osim što pridonosi boljem vidu, vitamin A korisat je i za kožu. Unošenje sastojaka bogatih karotenoidom koji se pretvara u vitamin A koži daje zdraviji, svježiji izgled. Za ovaj smoothie potrebno vam je 220 ml soka od mrkve, pola šalice skuhanog i zgnječenog batata, 1/3 smrznutih narezanih breskvi, dvije žličice meda, 1/4 šalice narezanih smrznutih banana i mjerica kolagena u prahu bez okusa. Sastojke izblendajte u blenderu i odmah poslužite za piće.

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

 

Lifestyle