Elsa Hosk
Instagram //

Elsa Hosk

Svake godine, stilisti i influenceri postavljaju nove trendove u svijetu boja za kosu, donoseći inovativne tehnike i nerijetko hrabre nijanse koje mijenjaju naš pogled na ljepotu. Od nježnih pastelnih tonova do dramatičnih prelaza i balayage tehnike, mogućnosti su beskrajne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Ovo ljeto je trend takozvana frizura Scandinavian hair. Često je slučaj da ovi trendovi nisu nikakva novina nego su tek varijacija na temu. Tako niti Scandinavian hair nije iznimka. Radi se o tome da su pramenovi koji okružuju lice svjetlije obojani, tj. imaju više blajha. Ova tehnika se također naziva "babylights," delikatna tehnika osvjetljavanja koja kosi daje prirodan, sunčevim zrakama obasjan izgled. Prirodni izgled je u središtu skandinavske estetike. Kosa je često stilizirana tako da izgleda zdravo i njegovana, s naglaskom na sjaj i teksturu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Možete se pitati kako se Scandinavian hair razlikuje od prijašnjeg trenda money piece hair. Razlika je što je cilj prvog trenda da izgleda što prirodnije dok je kod drugog očito da je korištena boja za kosu. Da bi se postigao money piece izgled, highlighti se rade na tamnijoj kosi, tok je za Scandi hair kosa potpuno plava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Ovaj trend se uklapa sa cijelim skandinavskim naglašavanjem prirodnosti. Poznate cure koje su predstavnice ovakve frizure su Matilda Djerf koja je među prvima započela ovako stilizirati i bojati kosu. Njezina plava kosa puna volumena postala njezin zaštitni znak. Švedski model Elsa Hosk također već godinama nosi ovakav look, čak prije nego što je postao popularan na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Gotovo svake godišnje doba donosi nove trendove u svijetu boja za kosu, a ovo ljeto je to Scandi hair. 

Ljepota