Keanu Reeves
Profimedia //

Keanu Reeves

Majstor misterije

Unatoč tome što je član glumačke A-liste više od tri desetljeća, a njegovi su filmovi tijekom godina zaradili više od 3 milijarde dolara, Reeves je ostao majstor privatnosti. Doduše, on se ne skriva u doslovnom smislu. Daje intervjue kako bi promovirao svoje najnovije filmove, nije potpuno odsutan iz talk show i sličnih emisija i ne zaboravlja svoje obveze na crvenom tepihu. Zapravo, uvijek je potpuno prisutan tijekom svojih medijskih pojavljivanja. Ljubazan, pažljiv i pun poštovanja. Ipak, o njegovom privatnom životu se i dalje zna vrlo malo, pa je tako veliko iznenađenje bilo kada je na crveni tepih LACMA festivala 2019. izašao s partnericom Alexandrom Grant. Alexandra se od tada s njim češće pojavljuje na crvenim tepisima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Just Jared (@justjared)

Neopisiva snaga

Iako se o njegovom životu zna malo, ono što se dogodilo pod svjetlima reflektora i tabloida otkriva život obilježen tragedijom. Krajem devedesetih su Reeves i mlada glumica Jennifer Syme razvili romantičnu vezu. Njihov je odnos završio nakon tragičnog gubitka njihovog djeteta, a sama Syme se samo godinu dana kasnije našla u prometnoj fatalnoj prometnoj nesreći. Keanu se od tog trenutka povukao iz javnosti, na samom vrhuncu karijere nakon filma Matrix. Ipak, bez obzira na sve, Keanu je uvijek ostao hladne glave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝐊𝐄𝐀𝐍𝐔 𝐑𝐄𝐄𝐕𝐄𝐒 |🇨🇦| FAN ACCOUNT (@keanu.charles.reeves)

Pristupačnost

Bez obzira na sve, Keanu Reeves je ostao prizemljen i iznenađujuće pristupačan. Iako se u posljednje vrijeme puno priča o obožavateljima koji ugrožavaju zvijezde konstantnim maltretiranjem, uhođenjem i sličnim nimalo hvale vrijednim postupcima, Keanu je uvijek otvoren za razgovor s bilo kim i bilo kad. Nebitno jeste li devetogodišnje dijete, prodavač ili direktor velike filmske korporacije, Keanu se prema svima odnosi jednako i vrlo prizemljeno.

Iconic uloge

Ako Keana ne poznajete po privatnom životu i pristupačnoj osobnosti, onda ga definitivno poznajete po kultnim klasicima pop kulture. Matrix je film koji dan danas utječe na modu, stil i ljepotu, posebice tijekom nedavne renesanse Y2K estetike, ali i brat ljeta koje je itekako imalo primjese Matrix silueta. Osim Matrixa, nezaboravan serijal filmova John Wick je još jedan razlog zašto smo se zaljubili u Keana. Tu je i Brzina, Replikator, Moj privatni Idaho i još mnogi drugi filmovi u kojima Reeves zaista blista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli John Wick: Chapter 4 (@johnwickmovie)

Vječni dobročinitelj

Ako ništa drugo, Keanu je sve, samo ne Đavolji odvjetnik - iako u tom filmu glumi fenomenalno. Manje poznata činjenica koju je sam Reeves kasnije sramežljivo potvrdio je to da redovno donira ogromne svote novca u humanitarne svrhe. Nakon što su mediji otkrili jednu njegovu zakladu 2009., u intervjuu je otkrio: 'Imam privatnu zakladu koja radi već pet ili šest godina i pomaže nekoliko dječjih bolnica u istraživanju raka.’’ Kasnije je otkriveno kako Reeves ima nekoliko takvih zaklada koje pomažu raznim potrebitima.

Pop kultura