Charli xcx
Instagram //

Charli xcx

Playlistu valja otvoriti s „august“ Taylor Swift jer je ta pjesma u samo četiri godine od izlaska mnogima postala sinonim za osmi mjesec u godini. Salt air and the rust on your door je jučer na društvenim mrežama obožavatelja ponovno bila predmet šale dok su postavljali memeove s doslovnim fotografijama soli i zahrđalih vrata.

Glasnine su bile točne i Billie Eilish i Charli xcx su napokon predstavile suradnju, pjesmu „guess“ - brat summer nije gotov! Uz audio su izbacile i glazbeni videospot koji je svakome tko uronjen u pop kulturu urnebesan.

Mladi glazbenik Tucker Harrington Pillsbury umjetničkog imena Role Model, sredinom srpnja je izdao album Kansas Anymore. Predivna nježna balada „Frances“ i stihovi Frances, she loved/  the pine trees/Would swing from the branches se za trenutak uvuku pod kožu. Pjesme je sama po sebi instrumentalno vrlo jednostavna stavljajući stihove u prvi plan i to ju čini mekom. Uz to, ne moguće se lagano ne pomicati u ritmu gitare pjevušeći stihove posvećene bivšoj ljubavi.

Jedna filmska numera je iz „Call Me By Your Name“, već sad kultnog djela talijanskog režisera Luce Guadagnina. Odabir je pao na „Mystery of Love“ Sufjana Stevensa čije su pjesme obojile dio soundtracka.

Da se samo na trenutak odmaknemo od engleskog, „Pravila“ mlade glazbenice Miach nam je bila pick-me-up odabir. Zadnji odabir i pozdrav ovom vrućem tjednu je „Cheek to Cheek“ Elle Fitzgerald i Louisa Armstronga te vam želimo da i vi plešete s nekim cheek to cheek. 

Pop kultura