launchmetrics //

street style

Zaboravite na modne greške i muke po spremanju - modni duo koji čini Style&Wings u našoj rubrici Style Fix dijele jednostavne i izvedive savjete s kojima ćete svoj stil dovesti na novu razinu. Vjerujemo da se većina nas suočava s izazovom prijelaznog razdoblja između godišnjih doba, kada je vrijeme iznimno promjenjivo i nepredvidivo. Koliko ste se puta zatekli kako stojite pred ormarom duže nego inače, pitajući se što odjenuti?

S jedne strane, izlazite na jutarnju hladnoću, ali već znate da će se tijekom dana temperature drastično promijeniti, a sunce možda i probiti kroz oblake. Malo sunce, malo kiša, povremeno snažan vjetar – vrijeme kao da nam priređuje stalne iznenadne obrate. Ujutro se umotamo u tople slojeve, a već popodne skidamo komad po komad odjeće, kao da smo na plaži.

Upravo zbog ovih nepredvidivih vremenskih uvjeta, prilagodba garderobe postaje ključna. No, nije dovoljno samo odabrati odjeću koja će nas grijati ili rashladiti – želimo pritom zadržati i udobnost, ali i izgledati skladno i moderno. Kako bi se izbjegli dugotrajni trenuci neodlučnosti ispred ormara, donosimo nekoliko korisnih savjeta kako strateški osmisliti odjevne kombinacije za ovo prijelazno razdoblje!

Prvo i osnovno pravilo u suočavanju s ovim vremenskim oscilacijama je slojevito odijevanje. Tako možete lako prilagoditi svoju kombinaciju tijekom dana, ovisno o tome hoće li biti hladnije ili toplije. Svoju odjevnu kombinaciju započnite s laganim baznim komadima, kao što su pamučna majica ili lagana košulja, koja će vam pružiti osjećaj udobnosti i svježine. Preko tog osnovnog sloja, preporučljivo je dodati tanji džemper, kardigan ili prsluk koji će vam pružiti dodatni sloj topline, ali neće biti previše težak. Ključ je u tome da ti slojevi budu lako uklonjivi, pa kada se temperature podignu, možete se osjećati slobodno i ugodno.

Kožna jakna ili lagani kaput neizostavan su komadi za ovo doba godine. Pružit će vam zaštitu od povremenih vjetrova i kiše, ali istovremeno neće biti previše topli. Jaknu možete skinuti i staviti preko ruke ili je spremiti u torbu čim se pojavi sunce. Ovdje je važno razmišljati i o krojevima – odjeća ne mora biti previše uska, kako bi vam bilo ugodno u svim slojevima.

Uz slojeve, vrlo bitan aspekt je i izbor materijala. Prirodni materijali, poput pamuka, vune, lana ili svile, najbolji su saveznici u prijelaznom razdoblju jer omogućuju koži da diše, a istovremeno pružaju toplinu.

Jedan od ključnih elemenata prijelazne garderobe svakako su cipele. Obuća mora biti prilagođena vremenskim uvjetima, osobito kada postoji rizik od kiše. U takvim situacijama, važno je izbjegavati obuću koja propušta vodu, kao što su cipele od brušene kože, jer se lako mogu uništiti. Tenisice s vodootpornim premazom ili čizme su također dobar izbor jer pružaju udobnost i sigurnost, čak i u slučaju nepredviđenih pljuskova.

Osim odjeće i obuće, praktičnost u odabiru torbi može vam olakšati ovaj prijelazni period. Kišobran je vjerojatno najvažniji dodatak, a kako bi uvijek bio pri ruci, veća i praktična torba bit će vaš najbolji saveznik. Time osiguravate da ste spremni na sve vremenske uvjete, bez potrebe za panikom ili povratkom kući.

Kombiniranjem ovih jednostavnih, ali učinkovitih savjeta, možete znatno smanjiti vrijeme provedeno ispred ormara, a pritom se osjećati ugodno i izgledati stilski u svim vremenskim uvjetima. Prilagodite svoju garderobu potrebama ovog prijelaznog razdoblja i osigurajte da vas vrijeme ne iznenadi nespremne!

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja!

Look 1

Look 2

Look 3

Moda