BÁRBARA SANTIAGO
Instagram //

BÁRBARA SANTIAGO

Dolaskom jeseni, fokus se prebacuje na praktičnu odjeću koja može izdržati promjenjivo vrijeme. Ove sezone, glavnu riječ imaju safari ili barn jakne i to zahvaljujući Pradi i Miu Miu koji su im vratili nekadašnju slavu. Prvenstveno poznate kao radna odjeća za farmere, ove jakne već su godinama prihvaćene od strane brojnih dizajnera i modnih zaljubljenika kao svestrani jesenski komad koji se mora pronaći u vašem ormaru. 

Privlačnost barn jakni

Ono što barn jaknu čini tako poželjnom je njezina izdržljivost i jednostavnost. Tradicionalno izrađene od čvrstog platna ili kepera, s detaljima poput ovratnika i brojnih džepova, barn jakne su napravljene da traju. Njihov opušteni kroj i grubi materijali nude savršen spoj udobnosti i praktičnosti, što ih čini idealnim za slojevito odijevanje u hladnijim mjesecima.

No, nije samo funkcionalnost ta koja ih čini toliko poželjnima. Barn jakne imaju rustikalni šarm koji rezonira s western estetikom koja je i ove godine prisutna na globalnoj modnoj sceni. Idealan su odabir za jesenski bijeg u prirodu jer stvaraju ležeran, ali moderan izgled koji jednako dobro funkcionira u gradu ili na selu.

Kako nositi barn jaknu ove jeseni?

Za ležeran dnevni look, kombinirajte barn jaknu s trapericama, toplim džemperom i gležnjačama. Ako želite postići sofisticiraniji izgled, probajte nositi barn jaknu preko dolčevite i krojenih hlača uz elegantne mokasine ili čizmice s petom. Za moderniji pristup, eksperimentirajte s kontrastima i nosite barn jaknu preko haljine ili suknje. Spoj grube jakne i ženstvenijih komada stvara dinamičan look koji će sigurno privući pažnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Samantha Lauren Smith (@itssamanthalauren)

Barn jakne su modni must-have za ovu jesen, a mi smo naravno, pronašli nekoliko najboljih modela iz aktualne ponude, kako high end tako i high style brendova.

Elle Izbor

Moda