Bottega Veneta S25
Launchmetrics //

Bottega Veneta S25

Nakit u obliku simpatičnih životinjica postaje pravi hit među ljubiteljima mode i onima koji traže unikatne dodatke koji će začiniti njihove modne kombinacije. Bilo da je riječ o prstenju u obliku žabe, naušnicama s motivom pčelica ili ogrlicama s pticama, životinjski motivi su osvojili modne piste i police dizajnerskih dućana.

Dizajneri i inspiracija

Veliki brendovi poput Guccija davno su proslavili svoje kolekcije nakita inspirirane životinjskim carstvom. Alessandro Michele, nekadašnji kreativni direktor Guccija, bio je poznat po tome što je često koristio motive životinja u svojim kreacijama, od tigrova do zmija. Bulgari Serpenti sat u obliku zmije postao je apsolutni klasik, a na posljednjoj Bottega Veneta reviji u Milanu, također smo mogli uočiti nekoliko simpatičnih komada nakita u obliku životinjica poput naušnica, broševa i prstenja u obliku žaba. 

Ovaj trend nakita s likovima životinja također donosi dozu nostalgije. Mnogi od nas sjećaju se djetinjstva kada smo nosili narukvice s privjescima u obliku životinja ili kada smo skupljali figurice. Danas dizajneri vraćaju taj osjećaj kroz luksuzni nakit, kombinirajući ga s modernim dizajnom i vrhunskim materijalima poput zlata, srebra i dragog kamenja.

Nakit s motivima životinja odlično se slaže s ležernim, ali i elegantnim odjevnim kombinacijama. Na primjer, naušnice u obliku lavova mogu biti pravi statement komad uz jednostavnu crnu haljinu, a ako ste ljubitelj slojevitog nakita, kombinirajte različite životinjske motive kako biste postigli moderan i razigran izgled. Ogrlica s motivom lisice savršeno će se slagati sa prstenom s motivom tigra, dok će broš u obliku leptira podići svaku jaknu ili kaput.

Ako želite dodati malo veselja i razigranosti u svojoj svakodnevne modne kombinacije, životinjsko carstvo je u modi, pa u nastavku donosimo nekoliko naših apsolutnih favorita kada govorimo o nakitu u obliku simpatičnih životinjskih figura.

Elle Izbor

Moda