Adison Justis
Instagram //

Adison Justis

Ljeto je godišnje doba kada svi više-manje nosimo minimalno šminke na licu. Često se cijeli look završi s malo korektora ispod očiju, sjajilo ili ruž u boji na usnama, maskarom i pojačavanjem obrva. Vraćanjem u grad i na poslove, većina ih opet poseže za malo jačom šminkom. Privikavanje na teži makeup nekima može biti naporno, ali ne treba biti tako ako se odaberu ispravni proizvodi. Puder za lice je vjerojatno jedan od najtežih proizvoda u smislu da se mora prilagoditi svakoj osobi. Primjera radi, rumenilo je daleko lakše, jedino se može razlikovati ukus u boji. Puder se mora kupovati prema tipu kože, koliku pokrivenost želimo, kakav finish, koji sastojci nam (ne)odgovaraju a iz to sve se još i mora odabrati ispravna nijansa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ali (@aliandreeamakeup)

No makeup look je već godinama u modi. Alicia Keys i Pamela Anderson su neke od žena koje su svoje lice s minimalno šminke hrabro odlučile pokazati ispred više desetaka nemilosrdnih Hollywoodskih bljeskalica fotoaparata. Sve više se nosi lagana šminka koja u potpunosti ne mijenja izgled lica već samo naglašava već postojeće crte. To je potpuno suprotno od svega što smo imali priliku vidjeti na početku prošlog desetljeća kada je obitelj Kardashian počela širiti svoja krila utjecaja i moći. Svi su htjeli iskonstruirano lice do neprepoznatljivosti, umjetne trepavice koje su toliko guste i duge da dodiruju obrve, takozvane blok obrve koje su pretjerano iscrtane, precrtavanje usana – nastavite niz. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pamela Anderson (@pamelaanderson)

Nije bit da se lice potpuno pokrije, već da se zna na koje dijelove lica treba uložiti više vremena. Vrlo vjerojatno nikome svaki dan ne treba full coverage puder poput Estee Lauder Double Wear. Takvi proizvodi su namijenjeni za posebne prilike poput vječanja, snimanja, različitih proslava. Za svaki dan je odličan lagani puder koji ćete moći nadopuniti korektorom i tako pokriti neko crvenilo na licu ili ožiljak od bubuljice – što kod vam je potrebno. Ovu tehniku je makeup artistica Lisa Eldridge nazvala pin point concealing. Prvo bi stavila tanji sloj pudera na lice te bi onda manjom četkicom aplicirala korektor koji ima veću pokrivenost kao što je Secret Camuflage brenda Laura Mercier. Zapravo, onda je korektor tretirala kao retuširanje fotografije – precizan rad na maloj površini. Ne trebate imati sto i jednu četkicu, sve se može narpaviti prstima. Bitno je da imate ispravne proizvode i realna očekivanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Upravo zbog ovoga vam savjetujemo da ne pokušavate zagušiti lice teškim puderom jer tako možete postići kontra efekt, pogotovo ako niste odabrali nijansu s ispravnim podtonom. Na primjer, vaše koža ima zlatne tonove što znači da ste topli podton, a izabrali ste proizvod s hladnim podtonom. Radije započinje s malo proizvoda i ona ga možete graditi. Kako bi bolje vidjeli što radite, malo se udaljite od ogledala i stanite na danje svjetlo jer ona neprirodna i jaka svjetla u zahodima bacaju preoštro svjetlo.

U nastavku vam donosimo naš odabir nekoliko laganih pudera i skin tintova s kojima ćete moći postići ovakav izgled, a neće vam biti potrebne četkice već samo čisti prsti.

Ljepota