Rhode Skin
Instagram //

Rhode Skin

Otkada je Hailey Bieber predstavila skincare liniju Rhode Skin na bazi peptida, cijeli svijet je poludio za ovim skincare sastojkom. Jedan od njezinih najpoznatijih proizvoda je peptide lip treatment koji je jedan od njezinih najprodavanijih proizvoda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rhode skin (@rhode)

Peptidi su još jedan sastojak koji ima anti-age svojstva. Prema definiciji, to su proteini koji su sastavljeni od lanaca aminokiselina koji su zapravo građene od proteina. Postoje dvije vrste peptida. One  koje pronalazimo u skincare formulama su većinom sintetički. Također postoje i prirodni, ali kemičari radije koriste ove prve jer imaju veću kontrolu nad učinkovitosti u proizvodima za njegu kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Environ Skin Care (@environskincare)

Nadalje, peptidi mogu potaknuti kožu da proizvede više kolagena koji je važan za elastičnost i čvrstoću kože. Ako ste primijetili da vam se koža opušta, onda ovi moćni proteini postaju glavne zvijezde vaše skincare rutine. S godinama, postotak kolagena u koži je manji, a upravo peptidi pomažu stimulirati sintezu kolagena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rhode skin (@rhode)

Odličan je proizvod za sve koji imaju ožiljke od akni ili tamne mrlje zbog neredovitog apliciranja kreme sa zaštitnim faktorom. Peptidi pomažu u procesu obnove stanice kože i tako ubrzavaju zacjeljivanje. Peptidi mogu pomoći u jačanju barijere kože, omogućujući zadržavanje vlage i sprečavanje isušivanja. Kožna barijera je gornji sloj kože koji se može oštetiti na različite načine. To može biti UV zračenje, nedostatak sna, stres. Također, pretjerano agresivna skincare rutina koja sadrži puno kiselina, snažnih čistača i eksfolijanata joj također može naštetiti. 

Peptide se ne treba shvatiti kao zamjena za botoks isto kao što vrijedi za retinol. Oni mogu pružiti svježiji izgled vašem licu, ali također treba biti umjeren u upotrebi bez obzira na to što je lista benefita poduža i odlična. 

 
Ljepota