Stella McCartney
Launchmetrics //

Stella McCartney

Listajući po nebrojenim revijama koje su se održale u francuskoj prijestolnici, nastojali smo odabrati jedan look koji nam je upao u oko. Ako pojednostavimo podjelu, na Tjednima mode je makeup uglavnom podijeljen u dvije kategorije: nosivi i eksperimentalni. Glavni makeup artist koji osmišljava look, često se zna odlučiti za neutralni kako bi odjeća bila u središtu promatranja. S druge strane, nekad je brifing drugačiji pa makeup služi kao još jedno područje na kojem se kistom može napraviti potez više i koristiti jača boja. Zapravo, nema krivog ili ispravnog načina jer je to sve dio kreativne vizije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Mi smo se odlučili za nosiviji makeup look koji nije potpuno ogoljen. Točnije, nije klasični no makeup makeup. Na reviji britanske dizajnerice Stelle McCartney su modeli imali topli peachy look. Ovakav odabir toplih boja nije iznenađenje s obzirom na to da se prikazivala kolekcija za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto. McCartney je kolekciju nazvala "Save what you love" stavljajući naglasak na održivost i nekorištenje materijala koji su životinjskog porijekla. 

Stella McCartney
Launchmetrics //

Stella McCartney

Stella McCartney
Launchmetrics //

Stella McCartney

Lica modela su utopljena bronzerom, ali nema ga previše kako bi se izbjegao neprirodni izgled. Naglasak je više stavljen na rumenilo koje odgovara boji na kapcima. Ovo je najbolji i najbrži način da povežete cijeli look jer je monokromatski - jedna boja se koristi na cijelom licu. Ipak, ovaj makeup nije u potpunosti takav jer je očito da se na kapcima koristila smeđa nijansa. Ono što je ključno je da je ostala u istoj "obitelji" boja. To znači da nije tamno smeđa s hladnim podtonom već svjetlija s toplim. 

Stella McCartney
Launchmetrics //

Stella McCartney

Kako bi zadržali prirodni izgled, dovoljno je samo uviti trepavice bez da aplicirate maskaru. Ako to nije vaš cup of tea, onda bi looku puno bolje odgovarala samo mrvica maskare na sam korijen trepavica. Sve završite s maskarom za obrve (olovku možete koristiti po potrebi) i balzamom za usne. Ovdje se na izbor ostavlja hoćete li koristiti onaj bez boje ili tinted jer to ovisi o tome kakva je prirodna boja vaših usana. 

Stella McCartney
Launchmetrics //

Stella McCartney

Ljepota