Launchmetrics //

S dolaskom toplijih dana dolazimo do jednog od naših najvećih make-up problema - naša šminka se topi s lica! Da, visoke temperature i znoj su najveći neprijatelji našeg make-upa. S obzirom na to da nas ovo veoma muči i nema nam ništa gore od toga kada se pogledamo u ogledalo, a naše šminke na pola nema, morali smo pronaći neko rješenje. Na svu sreću, nismo jedini s ovim problemom pa postoji mnogo već dobro znanih trikova kako puder zadržati na mjestu kada mu prijete vanjski utjecaji. Pa krenimo redom..

Podloga je najvažnija

Kako bi puder ostao na koži i tijekom velikih vrućina, važno je dobro pripremiti kožu. Započmite cijeli proces šminkanja s s hidratantnom kremom bez ulja, a zatim nanesite primer za zadržavanje pudera na mjestu. Odabrite laganije nijanse pudera i nanosite ga u slojevima te postepeno gradite pokrivenost.Tijekom ljeta želimo da naša koža diše pa odabiremo laganije teksture. 

Jednake teksture proizvoda

Ako ćete koristiti podlogu na bazi silikona, provjerite je li vaš primer također na bazi silikona. Ako je vaš izbor podloga na bazi vode (bolji izbor za tople dane), koristite primer na bazi vode. Zašto je to važno? Ako koristite jednaku bazu spriječiti ćete nakupljanje proizvoda u porama i borama na koži te će cijela tekstura kože biti zaglađenija i ujednačenija. 

Zadržavanje pudera na koži 

Kako bi vaš puder bio što duže na koži, važno je dobro zaštiti šminku. Naša preporuka je da kožu matirate jer mat proizvodi su postojaniji od kremastih ili sjajnih proizvoda pa se odlučite za takve teksture. Zatim, važno je nanijeti puder u kamenu koji će napraviti dodatnu zaštitu te kao poslijednji korak ne smijemo zaboraviti na sprej za setiranje koji će pomoći puderu da odoli svim vremenskim nedaćama. 

Smanjite lučenje sebuma

Svi oni koji imaju problema s masnom kožom znaju da je rutina nanošenja pudera tijekom toplih dana jedan mali zahvat, ali postoji jedan lagani trik koji može spriječiti mašćenje kože. Naime, u svojoj jutarnjoj skincare rutini isprobajte matirajući tonik, proizvod koji u sebi ima salicilnu kiselinu, a koji može pomoći u uklanjanju mrtvih stanica i kontroliranju proizvodnje masnoće. Uz to će hidratizirati i nahraniti kožu. .

Odlučite se za dugotrajne proizvode

Prilikom kupovine proizvoda odlučite se za one na kojima je naznačeno da su dugotrajni ili vodootporni. Sa sve toplijim ljetima sve je više pudera koji imaju dugu izdrživost na koži što je veoma važno kakda su u pitanju znoj i vrućina. 

Održavanje pudera postojanim

Masna koža će, osim dodatne pripreme trebati i održavanje tijekom dana. Preporučamo da u torbicu stavite nekoliko listića za upijanje masnoće s lica (ili obične maramice za lagano tapkanje), a ako imate suhu kožu, ne znači da vam vrućina ne može ništa, dapače. U tom slučaju predlažemo da koži dodate malo vlažnosti tijekom dana uz nanošenje sprejeva za fiksaciju make-upa.

 

Elle Beauty Awards