Instagram
@kimkardashian //

Instagram

Navodno ovaj tretman za lice nudi razne dobrobiti za njegu kože, poput poboljšanja hidratacije kože, smanjenja pojave finih linija i bora te poboljšanja ukupne teksture i elastičnosti kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sisu Clinic - Ireland (@sisuclinic)

Primarni aktivni sastojak u ovom tretmanu je DNK lososa, za koji se vjeruje da ima svojstva koja potiču regeneraciju i oporavak kože. Preciznije, radi se polinukleotidima koji su prvobitno izvedeni iz spermija lososa ili pastrve - jezgra je uklonjena iz sperme pastrve, DNK je izvađen i takav se koristi za proizvodnju polinukleotida. Ne samo da su polinukleotidi izvrsni za poboljšanje izgleda kože već pomažu u obnavljanju tkiva i imaju protuupalna svojstva, pa također pomažu u zacjeljivanju rana. Polinukleotidi upijaju fibroblaste što su stanice koje kožu čine elastičnom, a samim time je jasno da su antioksidans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Dakle, iako ne sadrži izravno riblje proizvode, dobiven je iz ribljih proizvoda, tako da možda neće biti prikladan tretman ako ste vegan, vegetarijanac ili imate alergiju na ribu iako neke klinike tvrde da se i čak tada može. Tretman se obavlja tako da se špricom poput botoksa ušpricava u kožu. Zbog toga mogu nastati mali mjehuri na koži, ali nakon nekoliko dana potpuno nestanu. Iako još nije stigao u Hrvatsku, ovaj tretman nije cjenovno najpristupačniji i potrebno ga je ponavljati kako bi se postigao željeni izgled.

Ljepota