Lewis Hamilton
Dior //

Lewis Hamilton

“Dijelimo ljubav prema prirodi, želju za slavljenjem Afrike i interes za procese i tehnike zanatskog rada koji ujedinjuje obrtnike u Africi sa savoir-faireom ateljea Dior. Uz sve to, ova kolekcija također odražava Lewisovu sportsku stranu, njegovu virtuoznost i našu funkcionalnost. Sve u svemu, način na koji su se stvari poklopile dogodilo se vrlo organski – i uz užitak!” rekao je Kim Jones, kreativni direktor Diora.

Virtuoznost, funkcionalnost, luksuz: elementi su to najnovije Dior muške capsule kolekcije. U fokusu na skijanje i snowboarding, odražavajući alternativnu stranu njegovog sportskog i osobnog života, Lewis Hamilton se uključio u kreativan dijalog s kreativnim direktorom Kimom Jonesom i vještim Dior ateljeima kako bi izradili ovu jedinstvenu kolekciju. Balansirajući snagu i uzbudljivost kulture sporta na otvorenom s finoćom i izuzetnošću francuskog i globalnog savoir-fairea, kolekcija pomiče granice izvedbe, izvrsnosti i elegancije, dok istovremeno pokazuje virtuoznost u održivosti.

Voluminoznije siluete ​​su zaokružene kako bi se omogućilo ležerno kretanje. U isto vrijeme, nije zanemaren pažljiv pristup tradicionalnom savoir-faire, ali ni sportskoj funkcionalnosti. Vidljiv je rad s 'globalnim ateljeima' kako bi se postigla željena izvrsnost i kvaliteta odjeće – od Diorove pariške tradicije do Descenteove japanske skijaške odjeće, preko majstora tekstila iz Burkine Faso – odjednom se događa spoj njihove baštine: povijesno, suvremeno i osobno. Obuhvaća se novim ležernim komadima od tradicionalnog Dior tvida, kao i novog afričkog tkanja, opuštenog trapera, pletiva i flisa, djelomično izrađenih od organskog ili recikliranog tekstila.

S fokusom na visoku održivosti, do tehničke strogosti japanske skijaške odjeće, oprema sadrži vrhunsku zaštitu od ekstremne hladnoće. Kolekcija ima raznolik, globalan pristup i nije za jednokratnu potrošnju. To je kolekcija koja ide iznad mode. Modni dodaci potvrđuju ovaj pristup; od visokotehničke POC zaštitne opreme, razvijene u Švedskoj prema najvišim standardima, do „neo artisanal“ snowboarda švicarske tvornice 9, do torbi i obuće ateljea Dior, koje sadrže i tradicionalno i tehničko znanje. Koža je izbjegnuta i zamijenjena alternativnim materijalima, no bez gubitka tradicije u izvođenju, već u obliku ujedinjena s napretkom u suvremenoj realizaciji održive mode.

„Raditi s Jonesom i talentiranim timom u Dioru bio je san. Bio sam počašćen kada me pitao bi li ovo radio s njim. Naše vrijednosti i ideje su usklađene, čime je lako oživiti kreativnu kolekciju prožetu našim zajedničkim iskustvima. Fokusiranje na svjesne izbore i pomicanje granica sa svakim komadom, spajanje inspiracije iz mojih korijena u Africi - motive iz njihovih tkanina i vjeru u prirodne materijale, kao i živopisne boje i moćnu energiju - bilo je tako inspirativno. Nadam se da će se ljudi svuda osjećati dobro u ovim komadima koje smo pažljivo kreirali.” dodaje Lewis Hamilton.

Moda