Foto: Unsplash
//

Foto: Unsplash

Ova tehnika bojanja kose, koja je nastala u pariškim salonima 1970-ih, danas je prvi izbor za one koji žele prirodan i osunčan izgled. Njena privlačnost leži u svestranosti, jednostavnom održavanju i mogućnosti personalizacije svake frizure. Međutim, održavanje tih prekrasnih pramenova može biti izazovno zbog utjecaja sunca, mora i pijeska. Zato vam donosimo 5 ključnih savjeta koji će osigurati da vaš balayage ostane savršen ovog ljeta.

Kvalitetno nahranite kosu

Ljetne vrućine, UV zrake i sol kosu čine suhom i beživotnom, a tretmani dubinske njege vašoj će kosi vratiti vlagu i održati ju mekom i sjajnom. Potražite maske posebno dizajnirane za obojenu kosu kako biste postigli najbolje rezultate. Ovakvi tretmani pomoći će u zatvaranju kutikule vlasi i oživljavanju vlakna kose te vam dati svilenkasti i blistavi izgled. Prije tretmana dubinske njege kosu održavajte šamponima i regeneratorima bez sulfata jer mogu ukloniti prirodna ulja kose i brže izblijediti boju.

Spriječite blijeđenje boje

Klor iz bazena, kao i sol iz mora mogu biti vrlo štetni za kosu te dovesti do suhoće i blijeđenja boje. Korisno je odmah nakon kupanja isprati kosu slatkom vodom, a kako bi vaša boja ostala živahna, potražite kućne tretmane posebno dizajnirane za sprječavanje blijeđenja. Ovi proizvodi zadržavaju boju i osiguravaju da vaši pramenovi ostanu svježi do sljedećeg posjeta frizerskom salonu.

Zaštitite se od okolišnih utjecaja

Kosa se tijekom ljeta suočava s mnogim negativnim vanjskim utjecajima – od UV zraka do ostalih vrsta oksidativnog stresa. Smanjite dugotrajno izlaganje kose suncu nošenjem šešira ili korištenjem proizvoda za kosu s UV filterima. Također, prije toplinskog oblikovanja kose koristite sprej ili kremu za zaštitu od topline. Ulaganje u dobru zaštitu je ključno. Odaberite proizvode koji štite vašu kosu od okolišnih utjecaja i održavaju svijetle i lijepe pramenove.

Uravnotežite pH kose

Obojena kosa može postati poroznija, što može utjecati na njezinu pH ravnotežu. Korištenje proizvoda koji pomažu uravnotežiti pH vaše kose može osigurati da ona ostane glatka i sjajna. Kako biste to postigli potražite tretmane koji nude više hidratacije i čine vašu kosu mekšom. Vaša kosa ne samo da će izgledati prekrasno, već će biti nevjerojatno svilenkasta na dodir.

Koristite tretmane koji se ne ispiru

Tretmani koji se ne ispiru mogu pružiti kontinuiranu njegu i zaštitu za vaš balayage. Ovakvi tretmani lako se nanose, a imaju razne benefite te mogu značajno utjecati na očuvanje zdravlja i izgleda vaše kose. Revlon balayage care cream je prvi veganski balayage tretman nakon njege koji se ne ispire. Jača i obnavlja unutarnje veze kose i jača vlakna kako bi se spriječilo lomljenje, pružajući 96 % jaču kosu.

'Klijentice s balayageom žele zadržati lijep i zdrav izgled kose do sljedećeg posjeta salonu. Revlon balayage care cream štiti kosu i služi kao vrhunska obrana od vanjskih agresora' – istaknula je Katica Topčić, poznata frizerka i kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

Osim toga, Revlon balayage care cream sprječava blijeđenje kose boje i nudi zaštitu od topline do 230 °C. Oživljava vlakna kose, njeguje i zatvara kutikule te izjednačava poroznost za svijetlu, svilenkastu i njegovanu meku kosu te osigurava 4x više hidratacije i 8x mekšu kosu. 'Održavanje zdrave i lijepe kose tijekom ljeta ne mora biti teško. Uz nekoliko jednostavnih koraka i kvalitetne proizvode možete bez napora uživati u prekrasnom balayageu' – dodaje Topčić.

 

Ljepota