Chanel //

Ovi izvori utjecaja, koliko god tajanstveni bili, toliko su i dragocjeni, te su do danas uvelike nadahnjivali Kuću CHANEL. Bilo da se radi o lavu, Mademoiselleinom astrološkom znaku, koji se može vidjeti u njenim kreacijama tijekom cijelog njenog života, njenoj sklonosti pšenici koja simbolizira obilje, ili njenoj fascinaciji proročanskim umjetnostima. Cécile Paravina crpila je inspiraciju iz ovih simbola i ove povezanosti s mističnim stvarima za svoju prvu kolekciju šminke za CHANEL. Ona predstavlja CLAIRVOYANCE, novu kolekciju šminke za jesen-zimu 2024.

"Više od same povezanosti s ovim ezoteričnim simbolima, volim misliti da je sama Mademoiselle Chanel mogla predvidjeti budućnost... Kada je riječ o stilu, modi, obliku i boji, bila je sposobna predvidjeti i stvoriti ono što će biti relevantno u budućnosti. Kao umjetnica, to me jako inspirira," objašnjava.

"Volim misliti da je sama Mademoiselle Chanel mogla predvidjeti budućnost..."

Kolekcija Chiaroscuro

Stan Gabrielle Chanel na 31 rue Cambon prepun je predmeta, od kojih neki još uvijek kao da skrivaju brojne tajne. Kakvu je kreativnu povezanost zapravo imala s proročanskim umjetnostima? Tijekom cijelog svog života, Mademoiselle Chanel nastojala je sačuvati ovu misteriju. Kristalna kugla nalazi se na stolu u dnevnom boravku, a špil tarot karata postavljen je na njenom stolu... To su neki od enigmatičnih talismana koji su inspirirali paletu boja kolekcije Clairvoyance Cécile Paravine, prenoseći chiaroscuro svijet u boji, gdje se dodiri svjetla suprotstavljaju dubljim nijansama, u intenzivnim ljubičastim, upečatljivim zelenim i nadnaravnim narančastim tonovima. Višestrane i očaravajuće boje očaravaju i prenose u tajanstvenu atmosferu, gdje dopuštanje intuiciji da postaje pravilo—za novi set kontrasta u kolekciji stvorenoj kao proročanstvo.

"Volim povezanost između tarota, boje i privlačnosti. Postoji ta ideja miješanja boja kao što biste miješali karte, i da je jedna od njih očit izbor među svim dostupnim kombinacijama."

Kada privlačnost vodi boju

Kroz ove kreacije prožete magijom, Cécile Paravina izražava najtajanstvenije i najneuhvatljivije elemente privlačnosti.

"Privlačnost nije opipljiva ideja za mene. To je kao kada ugledate ženski obris u daljini. Možete je vidjeti kako se kreće, ali ne znate točno što joj daje tu privlačnost i tu prisutnost. Da bi njena ljepota postojala, potrebna je enigma i neriješena misterija. Ljepota se može pronaći u ovom neobjašnjivom elementu, koji se ne može objasniti."

Dok je Gabrielle Chanel željela biti dio onoga što dolazi, Cécile Paravina također pokazuje avangardnu kreativnost u ovoj kolekciji. Kroz njenu interpretaciju chiaroscuroa u boji, svaka nijansa postaje—poput tarot karte nasumično izvučene iz špila—odražaj onoga što je skriveno duboko u nama.

"Kolekcija Clairvoyance oslikava tajanstvenu i apstraktnu sliku koja obuhvaća odvažnu i bezvremensku energiju koja podsjeća na samu Gabrielle Chanel. Posebno je zanimljiv veliki raspon nijansi koje je razvila za novi Rouge Allure Liquid Velvet. Svaka nijansa je dizajnirana da pristaje i laska svakom tenu." - Valentina Li (globalna kreativna partnerica za šminku)

"Kakva bogata, enigmatična i očaravajuća kolekcija! Inspirira me da kreiram duboke baršunaste mat lookove i istražujem širok raspon boja. Posebno cijenim raznolikost završnih obrada u dostupnim nijansama." - Ammy Drammeh (globalna kreativna partnerica za šminku)

Duša

Prva karta u kolekciji Clairvoyance sugerira osjećaj koji se odmah otkriva intenzitetom boje nanesene na usne.Cécile Paravina postavlja ton za ove kreacije pune misterije s 15 odvažnih nijansi ruževa. Svaka nosi ime intrigantne karakteristike—Spirituelle, Enivrante, Fascinante—kao da odražava dušu osobe koja ga nosi. Énigmatique je utjelovljena kroz iznenađujuću smeđu boju. Ensorcelante priziva misterioznu plavičastu ljubičastu. U međuvremenu, Stupéfiante otkriva ciglastu narančastu koja je prirodan izbor za usne. Ovaj raspon dubokih boja omogućuje CHANEL-u da predstavi Rouge Allure Liquid Velvet, tekući ruž s luminiscentnim mat završetkom i ultra-dugom postojanošću.

Zdravi sjaj

Druga karta utjelovljuje mistični duh kolekcije. Cécile Paravina otkriva Exclusive Creation Les Tarots De Chanel s dvije nijanse rumenila u baršunastom finišu, utisnute s nizom od 5 karata za proricanje.Ove dvije emblematike i vidovite nijanse baršunastog rumenila predviđaju skori efekt zdravog sjaja. Lavanda dodaje odvažan potez ljubičaste na obraze, dok Blood Orange pojačava ten.

Vizija

Oči su vjerojatno najsimboličniji dio lica u proročanskim umjetnostima. One predstavljaju podsvjesni element skriven u svakoj osobi. I na određeni način, sve što nam se otkriva—naše moći percepcije.Dvije nove kombinacije boja Les 4 Ombres proširuju kolekciju. Prva, Initiation, sadrži nijanse ružičaste i smeđe pogodne za svakodnevno nošenje. Druga, Divination, otkriva ekstravagantnije sjenila u matcha zelenoj, dvije ljubičaste nijanse različitog intenziteta i hipnotičnoj boji kamile. Cécile Paravina upotpunjuje ova dva kreacije novom bojom za Noir Allure maskaru: Améthyste, ljubičastom koja oblači trepavice u suptilno ekscentričnom stilu.

Osmijeh

Ova četvrta karta otkriva 4 nijanse Crayon Lèvres olovke za usne. Za definiranje osmijeha i ovladavanje vlastitim izrazima i sudbinom.Daleko od ton-na-ton nijansi, Cécile Paravina upućuje poziv da se zgrabi boja i izgradi privlačnost puna kontrasta.

Ruke

Peta karta. Sretan broj Gabrielle Chanel. Ruka, koja nanosi šminku kako bi podigla svaki aspekt lica, Cécile Paravina je zauzvrat uzdigla dvije nove nijanse Le Vernis.Prikladno nazvana Phénomène je zadivljujuća ljubičasta s metalik zelenim odsjajima i nadrealističkom privlačnošću. Druga, boja bogate poput zemlje, nosi naslov Spirituelle.

Ljepota