Allana Davison
instagram //

Allana Davison

TikTok nevjerojatnom brzinom izbacuje nove trendove kojima nitko ne može objasniti razlog viralnosti. Tako je prije par dana isplivao video u kojem tiktokreica Jools Lebron kaže  „Very demure, very mindful.“ Riječ demure se u grubo može prevesti „obazrivo“ ili „skromno“ te uovom kontekstu označava način odijevanja i šminkanja. Novi demure trend se može protumačiti kao direktan odgovor brat summeru. Ako ste kojim slučajem propustili cijelo ludilo oko brat summera, dovoljno je za napisati da on utjelovljuje sve suprotno od demure – raskalašeno ponašanje kao da ne postoji sutra.

@joolieannie #fyp #demure ♬ original sound - Jools Lebron

Lebron je u svom najpoznatijem videu objašnjavala kako se našminkala za posao. Ključ u tome je da nije bilo jakih boja i općenito pretjerivanja - „Ne izgledam kao kalun.“ Look se sastojao od lagane baze, linera, ružičastog rumenila, malo bronzera i to je bilo sve. Upravo sve to je srž demure trenda, skromnost. To ne znači da ne smije postojati individualizam i da svi postanemo isti, već da nema uvijek potrebe za isticanjem. TikTokerica Lebron je u ovom slučaju kao primjer navela radno mjesto. “Kako sam došla na razgovor, tako idem i na posao. Puno vas djevojaka odlazi na intervju izgledajući kao Marge Simpson, a na posao kao Patty i Selma. Nije skromno“ objasnila je Lebron. Demure trend se može iščitati kao reakcija na forsirano izdvajanje iz mase ljudi koje se vrlo često prikazuje u krivom okruženju. Upravo se tu krije paradoks – u tom nastojanju da gotovo svi budu drugačiji od ostalih, dolazi do toga da svi postaju slični.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Lebron (@joolieanniemarie)

Demure makeup mora biti jednostavan i prirodan. Licu se doda malo boje s rozim rumenilom, a utopli se sa bronzerom. Oči se naglase linerom i dužim trepavicama bez ikakvih boja i grafičkih oblika. Većinski se na usnama nalazi liner i sjajilo, nikako upečatljive boje poput roze i crvene.  Za bazu odaberite bilo kakvi lagani puder ili čak tinted kremu za lice. Svakako se držite podalje full coverage pudera koji imaju mat finish. 

@bennetnorthen DEMURE makeup tutorial hahaha @Jools Lebron ♬ original sound - b
@hayleybuix Very mindful very demure makeup #makeup #makeuproutine #grwmroutine #demure ♬ original sound - Jools Lebron

Neki su čak ovaj trend shvatili kao zezanciju te su počeli raditi lookve koji su sve suprotno od onog o čemu govori Lebron. Od party girl na Ibizi koja živi od danas do sutra, stigli smo do demure girl koja je skromna i sve što želi je biti prosječna.  Tko zna što će biti sljedeći tjedan. 

@__bexbeauty__ Very demure😌 #makeup ♬ original sound - Bex 🧚🏻‍♀️

@cantara_farouk very mindful 🙂‍↔️ #demure #makeup #mindful #cutesy ♬ original sound - Jools Lebron

U nastavku vam donosimo naš izbor proizvoda za very demure makeup look.  

Ljepota