Chanel Beauty
Instagram //

Chanel Beauty

Coco Chanel je bila prepoznatljiva po svom makeup looku koji je gotovo uvijek uključivao tamno crveni ruž. Na najpoznatijoj fotografiji iz njezine mladosti, ima vrlo tanke crne obrve, malo crne na očima, vrlo malo rumenila na vrlo blijedoj puti te neizostavnu bordo boju na usnama. Upravo ovu nijansu još uvijek danas možete kupiti i zove s „Pirate.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugenia Garavani (@eugeniagaravani)

Ruž dolazi u jednoj od najpoznatijih Chanelovih formula, Rouge Allure Luminous Intense Lip Colour. Ovi ruževi nisu mat već imaju sjajniji finish, ali nisu poput sjajila za usne. Zbog toga na usnama neće ostati dugo poput klasičnih mat ruževa nego ćete ga trebati popravljati. Ova formula ima veliku prednost, a to je da je izuzetno ugodna na usnama i da ih ne isušuje. 

Zahvaljujući ovakvoj formuli, ruž možete nanijeti na nekoliko načina. Prvi je onaj klasični da ga nanesete direktno iz pakiranja i imate puni pigment na usnama. Ako niste toliko odvažni po pitanju crvene boje, onda ga možete natapkati na prst i zatim na usne. Ako ste nespretni s prstima, uvijek možete koristiti malu četkicu. Ovo je idealno rješenje za sve koji žele početi uvoditi crveni ruž u makeup rutinu, ali ne znaju kako. Možete ga tretirati i kao tinted lip balm – nakon što ste nanijeli boju, na vrh stavite malo bilo kojeg balzama za usne. Jedino na što trebate obratiti pažnju je da ne stavite previše pa da se boja ne razlije oko usana. 

Kako bi postigli monokromatski look, „Pirate“ možete staviti i na obraze te s dodatkom malo maskare i korektora, vaš look je potpun! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty)

Ljepota