Louis Vuitton ss25
launchmetrics //

Louis Vuitton ss25

FIFA službeno ulazi u svijet mode. Da, dobro ste pročitali i nadamo se da niste pali sa stolice kao mi. Ljubav sporta i mode traje oduvijek, od Else Schiaparelli koju je proslavio nadrealni džemper za tenisače do Louis Vuitton kovčega za trofeje (i službenih turnira). Čak smo dosta tolerantni i po pitanju stiliziranja nogometnih i drugih dresova u svakodnevnim kombinacijama. Ipak, tek smo se oporavili od Zendayinog tenniscorea i terora Olimpijskih igara, a izgleda da je nogomet konačno došao na red.

FIFA 1904
vfiles //

FIFA 1904

FIFA, globalno regulatorno tijelo nogometa će predstaviti svoju debitantsku kolekciju u suradnji s američkom modnom platformom VFiles. Zvat će se FIFA 1904, po godini kada je FIFA osnovana u Rue St. Honore u Parizu, a u prvoj nadolazećoj kolekciji će se pronaći muška i ženska odjeća koja je opisana kao ‘’profesionalni chic i streetwear’. Izvršni direktor VFilesa Leonardo Lawson je bio urednik nekadašnje kontroverzne YZY Gap linije, te će nadgledati čitav proces prve FIFA 1904 kolekcije. Očekujemo i reviju, ali još nije poznato na kojem će se tjednu mode predstaviti ova kolekcija. Ono što znamo je da ćemo ju vidjeti u proljeće tijekom revija za jesen iduće godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli VFILES (@vfiles)

Ulazak ove ogromne nogometne organizacije u modu nas ne treba čuditi. Nedavno su iz Formule 1 objavili informaciju kako su sklopili višegodišnji ugovor s LVMH grupacijom. S druge strane, velike sportske organizacije sve više uzimaju promišljeniji pristup svojoj službenoj odjeći, zapošljavaju modne stručnjake kao interne kreativne direktore ili se oslanjaju na iskusne ili poznate dizajnere za svoje suradnje. Od Kim Kardashian Skims za WNBA, do Guccija za veća tenisačka natjecanja.

Moda