Ferragamo
Launchmetrics //

Ferragamo

Niacinamid

Niacinamid, poznat i kao vitamin B3 ili nikotinamid, je vitamin koji ima brojne koristi za kožu. Često se koristi u kozmetičkim proizvodima zbog svojih antiinflatornih, antioksidativnih i hidratantnih svojstava. Niacinamid pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma što su odlične vijesti za masnu i mješovitu kožu. Poznat po svojoj stabilnosti i pogodnosti za sve tipove kože, uključujući osjetljivu kožu, što ga čini popularnim sastojkom u mnogim kozmetičkim formulacijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Skvalan

Skvalan je prirodno prisutan u našem tijelu i dio je sebuma naše kože. Pomaže u stvaranju zaštitne barijere koja štiti kožu od vanjskih utjecaja i održava je vlažnom te odgovara svim tipovima kože. Unatoč tome što stvara zaštitni film, ne začepljuje pore, što omogućava koži da slobodno diše – nekomedogen je. Ovaj sastojak čini kožu svilenkastom i daje joj prirodan sjaj bez masnog izgleda. Skvalan se lako raspoređuje i brzo upija u kožu. Osim toga, djeluje kao antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala, čime pomaže u prevenciji preranog starenja. Također poboljšava učinkovitost drugih sastojaka, jer se proizvodi s aktivnim skvalanom brzo apsorbiraju u kožu. Postoji skvalan životinjskog i biljnog podrijetla, pa ukoliko prakticirate vegansku ili vegetarijanski način života, provjerite listu sastojaka. 

Ulje koštica marelice

Sljedeći sastojak s popisa je prirodno ulje dobiveno iz koštica (ili sjemenki) marelica. Često se koristi u proizvodima za njegu kože i kozmetičkim proizvodima zbog svojih hranjivih i hidratantnih svojstava. Sadrži vitamine A i E koji su korisni za održavanje zdrave kože. Vitamin A pomaže u regeneraciji i obnavljanju stanica, dok je vitamin E antioksidans koji štiti kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Visok sadržaj antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina u ulju može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora promicanjem elastičnosti i hidratacije kože. Iako se ulje koštica marelice općenito dobro podnosi, uvijek je dobra ideja provesti test. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAB (@thelabstore)

Açaí bobice

Açaí bobice rastu na palmi u Južnoj Americi, a sastojak su u brojnim proizvodima jer obiluju vitaminom C. Sadržaj vitamina C u açaiju pomaže posvijetliti kožu i ujednačiti ton kože smanjujući pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacije. Koristi se u proizvodima za čišćenje lica zbog svoje sposobnosti uklanjanja nečistoća uz istovremeno njegujuće djelovanje. Također se nalazi u serumima i kremama za oči zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava – smanjuje natečenosti  podočnjake. 

Hijaluronska kiselina

Za kraj ostavljamo sastojak sastojaka – hijaluronsku kiselinu. O ovom sastojku ne napisano vjerojatno tisuće tekstova ali s razlogom. Bez nje ne bi bio učinkovit niti dostupan niti jedan skincare proizvod. Hijaluronska kiselina ima izuzetnu sposobnost da veže vodu u koži. Svima koji svaki dan počinju i završavaju njegom lica je jedan od ciljeva hidratizirati kožu i tu hijaluron nema konkurencije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Augustinus Bader (@augustinusbader)

Ljepota