launchmetrics //

Putovanje počinje s pravilnim odabirom prtljage, koja prije svega trebat biti kvalitetna, kako bi s vama preživjela sve avanture. S obzirom na različite stilove i materijale koji su danas dostupni, pronalazak savršenog kofera puno je lakši zadatak nego nekada davno prije. U nastavku donosimo vodič kako prepoznati najkvalitetnije kofere te na što obratiti pozornost prilikom kupnje.

Materijal – čvrst ili mekan?

Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju je materijal kofera. Postoje dvije glavne kategorije: tvrdi i mekani kofe​​ri. Tvrdi koferi izrađeni su od materijala poput polikarbonata ili aluminija. Prednost ovih kofera je u tome što nude veću zaštitu od udaraca i oštećenja. Polikarbonatni modeli su lagani i izdržljivi, dok aluminijski nude vrhunsku zaštitu, ali su teži. S druge strane, mekani koferi obično su izrađeni od najlona ili poliestera. Oni su fleksibilniji, lakši i često imaju dodatne vanjske džepove. Mekani koferi su odlični za putnike koji trebaju više prostora za prilagodbu, no manje su otporni na udarce. Ako često putujete zrakoplovom i vaša prtljaga prolazi kroz grubu obradu, tvrdi koferi su bolji izbor. Za kraća putovanja ili automobilom, mekani koferi mogu biti odlična opcija zbog svoje fleksibilnosti.

//

Kotačići

Kvalitetni koferi obično dolaze s četiri ili više kotačića koji omogućuju lakšu pokretljivost. Dvokotačni modeli su tradicionalniji i korisni za povlačenje po neravnim površinama. No, četverokotačni (ili tzv. spinners) koferi pružaju veću stabilnost u zračnim lukama ili hotelima. Svakako birajte modele s kotačićima koji se mogu okretati za 360 stupnjeva, izrađene od izdržljivih materijala poput gume, jer nude bolju pokretljivost i traju dulje.

Veličina

Koferi dolaze u raznim veličinama, od kabinskih torbi do velikih kofera za duža putovanja. Prije kupnje, razmislite o tipu putovanja na koja najčešće idete. Kabinski koferi su savršeni za kraće vikend izlete i često su jedina prtljaga koju smijete ponijeti u kabinu aviona. Dimenzije kabinskih kofera obično su 55 x 40 x 20 cm, no prije putovanja svakako provjerite pravila aviokompanija jer se mogu razlikovati.

launchmetrics //
launchmetrics //

Zatvarači i sigurnosni sustavi

Sigurnost vaše prtljage je ključna, osobito ako nosite vrijedne stvari. Najkvalitetniji koferi dolaze s TSA bravama, koje omogućuju carinskim službenicima da otvore kofer bez oštećenja brave ako je potrebna kontrola. Uvijek birajte kofer s ugrađenom bravom, a ne onaj koji ima obični vanjski lokot jer je puno sigurniji.

launchmetrics //

Ulaganje u kofer koji odgovara vašim potrebama je itekako korisna investicija, a evo našeg prijedloga za nekoliko najboljih:

Rimowa kofer
promo //

Rimowa kofer

guess kofer
promo //

guess kofer

July kofer
promo //

July kofer

Reebok kofer
ccc //

Reebok kofer

Moda