Launchmetrics //

Karirani uzorak ove sezone ponovno zauzima središnju pozornicu modnog svijeta. Poznat po svojoj povijesti u škotskoj odjeći i grunge modi devedesetih, karirani uzorak sada doživljava moderan preokret, pa tako od street style kombinacija, do crvenih tepiha, zvijezde poput Taylor Swift, Saoirse Ronan i dr. pokazale su kako ovaj uzorak može biti i sofisticiran i trendi. Također, i brojni veliki brendovi vraćaju ovaj uzorak u svoje kolekcije, pa smo na nedavnim Tjednima mode imali priliku vidjeti nekoliko jako dobrih komada u kariranom uzorku poput onih skandinavske dizajnerice Hodakove ili JV Andersona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Check The Tag (@checkthetag)

Taylor Swift
Dior Press //

Taylor Swift

Kako nosimo karirani uzorak ove sezone?

Oversized kaputi

Jedan od najpopularnijih komada ove sezone su oversized kaputi u kariranom uzorku. Ovaj komad možete nositi uz traperice i čizme za ležerni izgled ili ga kombinirati s elegantnom haljinom za sofisticiraniji dojam.

Launchmetrics //
Launchmetrics //

Suknje

Karirane suknje do koljena ili midi haljine s ovim uzorkom sjajan su način da ubacite malo retro stila u svoju garderobu. Odličan primjer je Sarah Jessica Parker koja nam je nedavno održala lekciju iz minimalizma spojem karirane suknje, pulovera i najlonke u plavoj boji. 

Sarah Jessica Parker
Profimedia //

Sarah Jessica Parker

Haljine

Haljina u kariranom uzorku možda je i najlakši način za njegovu integraciju u jesensku garderobu, a to najbolje zna Taylor Swift koja već neko vrijeme koketira s vintage modnim trendovima. Nedavno nas je oduševila u kariranoj Vivienne Westwood kombinaciji inspiriranoj devedesetima. Taylor je vješto iskombinira ovaj uzorak s neutralnim tonovima i čizmama, stvarajući balans između grunge estetike i sofisticiranog izgleda.

Taylor Swift
Profimedia //

Taylor Swift

Sako

Karirani blejzeri ove sezone vraćaju se na velika vrata, posebno u kombinaciji s hlačama visokog struka ili kožnim tajicama. Posebno volimo one oversized kroja koji upotpune i najjednostavniju modnu kombinaciju. 

Launchmetrics //
Moda