Oliva Culpo
Instagram //

Oliva Culpo

Krajem lipnja su se vjenčali Olivia Culpo i NFL-ov nogometaš Christian McCaffrey na Rhode Islandu. Culpo je prvo privukla pažnju sa svojom vjenčanicom koja je zatvorena do vrata, ima duge rukave i ogroman veo preko glave koji ide sve okolo haljine u obliku krinoline. Vjenčanicu je dizajnirao talijanski brend Dolce&Gabbana, a komentirala je zašto je odabrala baš ovakav kroj. Objasnila je da nije htjela nikakav seksipil i da je htjela nešto jednostavno i ozbiljno kao što je obveza braka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Frances Culpo (@oliviaculpo)

Ovaj pristup je nastavila i u makeupu te je rekla da nije koristila maskaru, gel za obrve i olovku za usne kako bi se moto jednostavnosti nastavio. Ovaj look nazvala je no make-up, a Olivia na svom Instagramu ima i naglasak „Wedding Prep“ na kojem je detaljno odgovarala na pitanja o pripremi kože i tijela za vjenčanje. Tako je napisala da je redovito išla na tretmane lica, pila zeleni i celerov sok, imala dovoljno sati sna, išla na terapiju crvenim svjetlom i još mnogo toga. Čak nije koristila mobitel nakon pet sati popodne kako bi smanjila količinu stresa, točnije stavila ga je na DND mode (Do Not Disturb) i dodala je da je sada puno sretnija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Olivia Frances Culpo (@oliviaculpo)

Olivia se naravno našla na meti kritika brojnih korisnika na društvenim mrežama koji smatraju kako se nepravedno pozivati na  no make-up  kada se mjesecima prije odlazi na raznorazne tretmane. Istina je da je no-makeup trend godinama prisutan na društvenim mrežama i pistama svjetskih modnih revija. Razlika je što se zna da takvi lookovi zahtijevaju itekako puno šminke i to se ne negira. Stoga, u jednu ruku možemo shvatiti zašto brojni tvrde kako ne korištenje maskare, maskare za obrve i olovke za usne ne ulazi u kategoriju no make-up trenda. Stječe se dojam kao da se Culpo u jednu ruku hvalila da nije koristila određene makeup proizvode čime nameće pritisak drugim ženama koje vjerojatno nemaju niti vremena niti resursa za ovako intenzivnu i restriktivnu pripremu prije vjenčanja.

Na primjer, jasno da nije koristila maskaru za trepavice kad je na fotografijama vidljivo da je imala ekstenzije ili da nije crtala obrve kada je napravila brow lamination koji daje volumen i dugotrajnost. Stoga ne može joj se zamjeriti da nije bila transparentna u vezi svoje pripreme, ali baš tu leži problem - ako je svjesna svoje privilegiranosti, onda nema potrebe isticanjem ne korištenja maskare. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Frances Culpo (@oliviaculpo)

Nadalje, no-makeup makeup ne zazire od korištenja bilo kakvog proizvoda, pa makar to bila maskara nego se na pijedestal stavljaju tehnike iskusnih make-up artista. U doba brojnih YouTube tutoriala, vrlo je teško podmetnuti no-makeup koji zaista ne koristi šminku. Stoga složili bismo se kako je Culpin pristup iskrivljen, no na kraju dana svatko bira ono što mu odgovara, samo je važno ne promovirati nešto što ne odgovara potpunom prikazu stvarnosti. 

Ljepota