Djelatnici primameda
Specijalna bolnica primamed //

Djelatnici primameda

Ravnatelj ste jedne od najmodernijih privatnih specijalnih bolnica u široj regiji, Specijalne bolnice Primamed, koja je svečano otvorena krajem svibnja u Zagrebu. Cilj vam je vrhunskom medicinskom skrbi, individualiziranim pristupom, suvremenom dijagnostikom i uz najbolje stručnjake postaviti najviše standarde zdravstvene zaštite u regiji. Kako je uopće došlo do ideje za osnivanjem specijalne bolnice?

Prije više od 12 godina osnovali smo Polikliniku Apnea Diagnostika u kojoj smo se prije svega bavili respiratornom medicinom i poremećajima disanja u spavanju. Tijekom pandemije koronavirusa pojavila se potreba za proširenjem djelatnosti s obzirom na to da tada nismo imali potrebne grane zdravstvenih djelatnosti za potpunu medicinsku dijagnostiku i liječenje pacijenata. Prije tri godine proširili smo djelatnost, uložili značajna sredstva u nabavu opreme i uređenje Specijalne bolnice Primamed s ciljem brendiranja bolnice i cijelog tima, a ne samo pojedinih liječnika ili djelatnosti. Tržište zdravstva u Republici Hrvatskoj raste samo od sebe, a pritom ne postoji jasna strategija razvoja privatnog zdravstvenog sektora, nego je to posljedica potrebe društva za drugim mišljenjem i boljim pristupom liječenju. Gledajući sve te trendove u zemljama regije, ne ulazeći u komentare javnog zdravstva i drugih privatnih ustanova u Hrvatskoj, naša je želja postati referentna bolnica iz područja grana medicine kojima se bavimo. Razvijamo i intenzivno radimo na potpuno individualiziranom pristupu svakom pojedincu. Naime, u Primamedu vjerujemo da pametnom implementacijom tehnoloških inovacija možemo znatno unaprijediti način na koji brinemo o našim pacijentima čineći zdravstvenu skrb pristupačnijom i učinkovitijom za sve. Naša briga o pacijentima ne završava njihovim ozdravljenjem, nego smo uključeni u cijeli proces oporavka te nam je važno da se svaki pacijent osjeća podržano i ugodno tijekom cijelog procesa liječenja. Ako nam u budućem razdoblju propisi koji reguliraju zdravstvenu zaštitu to dopuste, ozbiljno razmišljamo otvoriti opću bolnicu s hitnim prijemom i svim djelatnostima iz sekundarne zdravstvene zaštite.

Po čemu se vaš pristup razlikuje od drugih privatnih bolnica ili poliklinika na tržištu Republike Hrvatske i regije?

Čovjek kao pojedinac nije matematička jednadžba da se svakome može pristupiti na isti način. Nastojimo personalizirati postupke u medicini, počevši od naših sistematskih pregleda koji mogu biti u potpunosti individualizirani. Takav sistematski pregled počinje pregledom kliničkog psihologa, a tek potom slijede drugi pregledi i pretrage posebno osmišljeni na osnovu razgovora s pacijentom, epidemioloških podataka, osobne anamneze, genetike, nasljednih bolesti u obitelji i životnih navika. Osim toga, mi smo jedna od rijetkih specijalnih bolnica u kojoj se može obaviti i preventivna obrada i liječenje. Prije dva tjedna otvorili smo operacijski blok s dvije najsuvremenije operacijske dvorane u privatnom sektoru, a možda i u javnom. Vodeći se holističkim pristupom svakom bolesniku, pripremamo hranu za pacijente uz nadzor nutricionista prilagođavajući je svakom pacijentu pojedinačno. Mi smo tu da udovoljimo željama pacijenta ako su one u skladu s njihovom dijagnozom i planom prehrane.

Tko su vam najčešći pacijenti? Postaje li i u Hrvatskoj liječenje u privatnim ustanovama sve popularnije?

Liječenje u privatnim ustanovama postaje sve popularnije u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj. Naši su korisnici najčešće ljudi zrelije dobi, odnosno radno aktivna populacija koja sebi, svojoj djeci i roditeljima želi pružiti najkvalitetniju moguću zdravstvenu skrb. Fokus nam je upravo na tom dijelu populacije koji aktivno pridonosi društvu i stvara nove vrijednosti. Veći broj korisnika u našoj ustanovi su žene, primjerice one čine više od 70% pacijenata na sistematskim pregledima. U pravilu, većina bolesnika koje liječimo u centru za medicinu spavanja dolazi na nagovor svojih supruga, što poboljšava ranu detekciju bolesnika s opstruktivnom apnejom. Naše je iskustvo da su žene općenito odgovornije i imaju zdravije navike u odnosu na muškarce.

Specijalna bolnica Primamed pokriva sva područja medicine, od laboratorijskih pretraga, sistematskih pregleda, interne medicine, ali i danas sve popularnije estetske i rekonstruktivne kirurgije. Koje usluge nudite?

U našoj specijalnoj bolnici imamo medicinsko-biokemijski laboratorij i potpunu radiološku dijagnostiku te obavljamo djelatnosti oftalmologije, ginekologije, urologije, ortopedije, medicine spavanja, dermatologije, plastične i abdominalne kirurgije, otorinolaringologije, urologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, psihijatrije i kliničke psihologije, svih internističkih grana, uključujući pulmologiju, kardiologiju i reumatologiju. Estetske i rekonstruktivne zahvate izvodi stručni tim liječnika iz Akademije za plastičnu kirurgiju koji čine izv. prof. prim. dr. sc. Rado Žic, izv. prof. prim. dr. sc. Domagoj Eljuga, doc. prim. dr. sc. Zlatko Vlajčić, dr. sc. Bruno Cvjetičanin i Božo Gorjanc, dr. med. Uz ekspertna znanja stručnog kirurškog tima koji pripada samom vrhu estetske i rekonstruktivne medicine, modernu tehnologiju i najnovije operacijske tehnike i dvorane postižemo izvrsne rezultate estetskih zahvata na licu i tijelu. Brinemo o svakom detalju jer želimo biti vodeći centar medicinske izvrsnosti u regiji te kontinuirano unapređivati mogućnosti dijagnostike i liječenja. Naš se pristup temelji na sinergiji stručnosti, ljubaznosti u moderno opremljenoj bolnici s ciljem izgradnje povjerenja i trajnih odnosa s našim pacijentima kojima pružamo neprestanu podršku pri svakom koraku, od prvog dolaska do potpunog ozdravljenja.

Lifestyle