Unsplash
//

Unsplash

Radi se o tome da se snimaju videa koja opisuju kako more i ocean pozitivno utječu na mentalno zdravlje. Ovu teoriju su godinama prije opisali znanstvenici, a definira se kao blago sedativno stanje koje karakterizira smirenost, mir, jedinstvo i osjećaj opće sreće i zadovoljstva životom u trenutku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli kay 🌊🌻🎶🌺☀️ (@kaylyn_.m)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sarah | Better Business + Communication (@seaofpurpose)

Dr. Wallace J. Nichols je prije deset godina izdao knjigu „Blue Mind“ u kojem detaljno opisuje kako, ne samo mora i oceani, ali i voda pozitivno utječe na ljude. "Blue Mind nam daje okvir za razgovor o nematerijalnim vrijednostima za jedan od osjećaja koji čini život vrijednim življenja“, napisao je Nichols. Tvrdi da su vode izvor doživotne smirenosti, mira, slobode, radosti, čuđenja, strahopoštovanja, romantike, kreativnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentina Cavallaro • Colorista (@colorlab_parrucchieri)

@happyplaceofficial What is the blue mind theory? #bluemind #mediation #peaceful #learnontiktok #ocean #sea #wellness #anxietyrelief ♬ Water Sounds - Nature Sounds

Primjenjivanje ovog trenda u stvarnom životu prema tvrdnjama Nicholsa nije komplicirano. Šetnje i sjedenje uz more ili ocean, plivanje, očuvanje čistoće voda su dovoljni koraci da bi se ispunio cilj teorije. Uz mnoštvo benefita, ističe se smanjenje anksioznosti, ravnoteža brzine otkucaja srca, pomoć kod liječenja PTSP-a, povećanje kreativnosti i sposobnosti za rješavanje problema.

@ronjaedsmo Replying to @ronjaedsmo ♬ September (Instrumental) - Sparky Deathcap

Blue Mind TikTok trend podsjeća na vrlo sličan format koji se pojavio početkom ove godine kada su se snimala videa o odlasku u šetnju bez slušalica u kojima trešti glazba ili podcast. Nešto ranije se raspravljalo o važnosti šetnje po travi bez cipela i čarapa da bi se tijelo bolje razbudilo i kako bi se bolje uspostavila veza s inner self.

Lifestyle