Unsplash
//

Unsplash

Ona povređuje naše obitelji, prijatelje, članove zajednice i druge, a s vremenom se bol može proširiti kroz generacije. Ovo je ono što nazivamo transgeneracijskom traumom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Mariel Buqué (@dr.marielbuque)

Ova trauma može objasniti zašto se neki od nas udaljavaju od obitelji, zašto neki od nas žele ugoditi svima ili se nalaze u suovisnim odnosima. Trauma je ukorijenjena u iskustvima naših predaka. Oni su možda patili zbog nezdravih obiteljskih odnosa ili kolektivnih iskustava, poput društvene nepravde, duboko ukorijenjenih kulturnih ponašanja ili prirodnih katastrofa poput pandemija. Te rane su složene i utječu na naš um, tijelo i duh. Za njihovo iscjeljenje potreban je cjelovit pristup koji dosad nije bio prisutan u psihologiji. Sve do sada.

Dr. Mariel Buqué, vodeća stručnjakinja za traume, donosi nam revolucionarni vodič koji transformira transgeneracijsku bol u snagu. U knjizi "Prekinite krug" nudi cjelovit pristup liječenju naslijeđene traume. Kroz spoj znanstvenih istraživanja, praktičnih vježbi i stvarnih priča iz terapijske prakse, dr. Buqué poučava kako se trauma prenosi kroz generacije i kako je možemo prekinuti uz konkretne terapeutske metode. Naučite kako prenijeti snagu, a ne bol, budućim generacijama.

Knjigu "Prekinite krug" izdavačke kuće Egmont iz biblioteke PULS možete naručiti na shop.egmont.hr.

Lifestyle