Princeza Diana
Profimedia //

Princeza Diana

Kada se Lady Di udala za princa Charlesa 1981. godine, njen stil je bio relativno skroman i konzervativan, u skladu s očekivanjima od buduće princeze. Tijekom ovog perioda, često je nosila tradicionalne haljine s volanima i visokim kragnama, kao i jednostavne šešire i biserne ogrlice. Komad koji možda i najbolje odražava njezin rani stil je vjenčanica dizajnirana od strane Davida i Elizabeth Emanuel, koja je odražavalo bajkovitu predstavu o kraljevskom vjenčanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Princess Diana Museum ™ (@theprincessdianamuseum)

Transformacija stila

Kako je Diana postajala sve sigurnija u svoju ulogu i razvijala svoj identitet, tako je i njen stil evoluirao. U kasnim 80-im i ranim 90-im godinama, Diana je počela eksperimentirati sa smjelijim krojevima, svjetlijim bojama i luksuznijim materijalima. U ovom je periodu često viđena u elegantnim odjelima s jaknama koje su pratile liniju njenog tijela, a također je počela nositi i odjeću renomiranih modnih dizajnera kao što su Versace, Catherine Walker i Bruce Oldfield.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Legendarni trenuci

Diana je kroz godine imala mnogo legendarnih modnih trenutaka koji su definirali njen status stilske ikone, pa je izdvojiti neke od njih, uistinu nezahvalan zadatak. No, jednostavno moramo spomenuti slavnu  "osvetničku haljinu“, odnosno crnu koktel haljinu kojom je 1994. godine privukla pažnju javnosti i medija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @ideservecouture

Još jedan nezaboravan trenutak bio je njen portret u "Travolta haljini“, odnosno tamnoplavoj haljini koju je nosila tijekom plesa s Johnom Travoltom u Bjeloj kući 1985. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Njena sposobnost da kombinira tradicionalnu eleganciju s modernim trendovima ono je što je izdvojilo i omogućilo joj da ostane relevantna, čak i dan danas, a njen pristup odjeći kao alatu komuniciranja s javnošću, nesumnjivo je redefinirao ulogu mode u kraljevskim krugovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Princeza Diana je bila mnogo više od modne ikone, a njena modna priča predstavlja putovanje transformacije, hrabrosti i utjecaju koji traje desetljećima. Kroz svoju garderobu, Diana je pričala priče, izražavala emocije i ostavila nasljeđe koje nastavlja inspirirati generacije.

Moda