Launchmetrics //

Ne znamo za vas, ali mi smo se već uvelike vratili na posao. Između ostalog, naš posao uključuje pronalaženje najboljih modnih komada i predviđanje trendova koji će dominirati ove jeseni, a kožna jakna je definitivno jedan od njih. Ove jeseni klasična kožna jakna nastavlja evoluirati, odnosno ove jeseni puni entuzijazma prihvaćamo nove siluete i boje jakni, pa ako ste netko tko voli eksperimentirati s odvažnim novim stilovima, upravo ćete ući u najbolje modno razdoblje svojeg života. 

Trendovi kožnih jakni za 2024. 

Predimenzionirane i kutijaste siluete koje nude opušten, ali oštar izgled, savršene za slojevito nošenje preko debelih džempera ili hoodica, bit će it model i ove godine. Prostran kroj ovog modela jakne pruža maksimalnu udobnost, a bez obzira na to nosite li ih uz uske traperice ili široke suknje, izgledat ćete jednako cool i chic. 

Iako crna i smeđa ostaju najčešći izbor za kožne jakne, 2024. je godina kada napokon prihvaćamo nešto živopisnije tonove. Zamislite kožne jakne u bogatim nijansama smaragdno zelene, safirno plave i burgundy crvene, kao i one u pastelno ružičastoj ili senf žutoj boji koje transformirajući čak i najjednostavniji dnevni outfit. Tekstura također igra značajnu ulogu u trendovima kožnih jakni za 2024.godinu. Ove jeseni u fokusu su jakne s jedinstvenim završnim obradama poput krokodilske ili zmijske kože koje daju dublju dimenziju odjeće, kao i jakne sa zatvaračima, neujednačenim rubovima i neočekivanim izrezima, ali i minimalistični modeli koji asociraju na kasne 90-te godine.

Asimetrični dizajni posebno dobro funkcioniraju s minimalističkim outfitima, omogućujući jakni da bude u fokusu, a s obzirom na to da je održivost i dalje središnja tema u 2024. na tržištu je zabilježen značajan porast kožnih jakni izrađenih od recikliranih materijala poput biljnih alternativa s kojima se ne kompromitiraju stil ili kvalitetu.

Modeli kožnih jakni u 2024. godini redefiniraju dobro poznate i voljene klasike, a mi u nastavku izdvajamo naših 15 favorita koji su već sada dostupni u ponudi high street i high fashion brendova!

Elle Izbor 

Moda